september, 2015

26sep10:00Lennokki 2015

Perinteinen lennokkipäivä avaa Ilmailumuseon syksyn tapahtumakauden lauantaina 26.9 klo 10-17. Tänä vuonna juhlistetaan Olavi Lumeksen perustaman Suomen Lennokki Ky:n 60-vuotista taivalta Avia-kabinettiin järjestettävällä pienoisnäyttelyllä.

Yrityksen perustaja, lennokkilegenda ja lentokapteeni Olavi Lumes on paikalla koko päivän esittelemässä yrityksen lennokkivalikoimaa ja toiminnan historiaa.

Lisäksi luvassa on tänäkin vuonna lennokkiaiheisia esitelmiä ja lennokkien ja lennättäjien esittelypöytiä. Kerhoista paikalla on vantaalainen Raku. Lennätykseen on varattu museon etupihan takaosasta erillinen lennätysalue.

Suomen Lennokki myy tapahtumassa laajasti omaa valikoimaansa. Lisäksi tapahtumassa on paikalla runsaalla valikoimalla Vertical Hobby Oy -lennokkitarvikekauppa. Museon puolesta on tapahtumassa tarjolla ylimääräisiä lennokki- ja mallilehtiä ja lennokkipiirustuskappaleita.

Tapahtuman ohjelma:

10.00 – museo avataan, tapahtuma alkaa
10.00-17.00 – Suomen Lennokki 60 vuotta –näyttely Avia-kabinetissa, paikalla lentokapteeni Olavi Lumes
10.00-17.00 – Alkeislennokin rakennusta museon aulassa Junior-Siipien ohjauksessa. Tule rakentamaan vaikkapa ensimmäinen lennokkisi!
13.00-14.00 – Toka-kilpailutoiminta Suomessa, esittely auditoriossa (Arto Arola).
14.00-15.00 – Auditoriokino esittää: Vesilennokit (1979), tuotanto Yleisradion Lasten- ja nuortenohjelmat. Alustajana dokumentin käsikirjoittaja Olavi Lumes. Dokumentin kesto 20 minuuttia. Vapaastilentävät lennokit Jämijärvellä (1992), tuotanto Yleisradio. Kesto 10 minuuttia. Huom. esityksiin vapaa pääsy ilman museon pääsymaksua.
17.00 – Tapahtuma päättyy, museon ovet suljetaan

Tervetuloa!