september, 2016

24sep10:00- 17:00Lennokki 2016

Päivän teemana on lennokkitoiminnan monipuolisuus. Paikalla on myös alan harrastajat ja oiva tilaisuus tutustua hienoon harrastukseen.

Tapahtuman huipennuksena Lennokkipäivä siirtyy valkokankaalle. Päivän aikana ensi-iltansa saa dokumentti Lennokkipoika sodassa, joka kertoo Lentokapteeni Olavi ”Luce” Lumeksesta.

Päivän ohjelma:
10.00 Museo ja Hawk-elämyskeskus avautuvat
10.00 Lennokkikerhot esittelevät toimintaansa museon aulassa
12.00 VERTICAL HOBBY 10 VUOTTA ILMASSA – Antti Lipasti
13.00 LENNOKKIPOIKA SODASSA -dokumenttielokuvan ensiesitys
14.00 Lennätystä!
14.00 Yleisöopastus museon näyttelyihin
17.00 Museo suljetaan, tapahtuma päättyy

Tapahtumakävijän nälän taltuttaa Mandelin herkullinen grillipiste (säävaraus) museon pihalla. Tarjolla herkkuja moneen makuun; lihavartaita pitaleipien kera, makkaraa ja muurinpohjalettuja.

Museo varaa oikeuden ohjelmamuutoksiin

Olavi Lumes on yksi merkittävimpiä henkilöitä Suomen harrasteilmailupiireissä. 92-vuotias Lumes hoitaa edelleen Suomen Lennokki yritystään. Dokumentti käsittelee laajalti Lumeksen elämää sekä ilmailuharrastusta, aina jatkosodan ajalta tähän päivään. Dokumentissa käydään läpi laajasti Suomen harrasteilmailua, lennokeista purje- ja moottorilentoon. Dokumentin kuvaukset alkoivat marraskuussa 2015. Dokumentin on tuottanut ja ohjannut AirAction Oy.

Dokumentin traileri Youtubessa

Lennokkipoika sodassa mainos (002)

(Saturday) 10:00 - 17:00

Ilmailumuseo