april, 2016

23apr10:00- 17:00Lentomatkustamisen nostalgiapäivä

Tervetuloa aikamatkalle!

Lauantaina 23.4. Suomen Ilmailumuseossa aikamatkaillaan 40-60 -luvuille kokemaan lentomatkustamisen hurmaa.

Lentomatkustamisen nostalgiapäivänä museovierailla on ainutlaatuinen mahdollisuus kuulla entisen lentohenkilöstön kertomuksia aikakauden lentomatkailusta ja lentokoneista.

Nostalgiapäivän ohjelmassa lisäksi:
• auditoriossa fiilistellään vauhdikkaita ja nostalgisia mainos- ja uutisfilmejä 50-60 -luvuilta
• koko perheen julistetyöpaja. Taitelija Sture Gripenberg paikalla klo 10.30 alkaen.
• tutustumisia DC-3 -koneen (OH-VKB) ja Convair Metropolitan 440 (OH-LRB) -koneen ohjaamoihin
• syksyllä julkaistavan DC-3 -kirjan esittely
• nostalgiaopastuksia Liikkeelle!-näyttelyyn
Finnair Pilots’ Big Bandin Combo esittää ikivihreitä menneiltä vuosikymmeniltä
• vintage-myyntialue. Kattava valikoima vuosikymmenten muotia, sisustusta ja muuta esineistöä

OHJELMA:

klo 10
Tapahtuma avataan, Finnair Pilots’ Big Bandin Combo esiintyy.

klo 10.20
Auditoriossa mainos- ja uutisfilmejä 50-60 -luvuilta.

Tuhatjärviltä pyramiideille” (1954). Vauhdikas dokumentti esittelee suomalaisia lentolinjoja kotimaassa ja ulkomailla vuonna 1954. Veljekset Karhumäki Oy:n DC-3 -koneiden kyydissä päästään aina Kairoon ja Jerusalemiin saakka. Suomi-Filmi Oy, 15 minuuttia. Alustus: Karhumäki Airwaysilla vuonna 1956 aloittaneet lentoemännät Birgitta Karunki ja Leena Laitinen.

Tämä on Finnair Caravelle” (1960). Aeron käyttöön vuonna 1960 ottamat Caravellet veivät suomalaiset vieraisiin maihin yhä nopeammin ja mukavammin. Fennada-Filmi Junior, 7 minuuttia. Alustus: Ensimmäistä Caravellea hakemassa ollut lentoemäntä Margaretha Aittokoski

Askeleita ilmassa” (1965). Dokumentti kertoo 1960-luvun lentoemäntäkoulutuksesta Aerossa. Aero Oy, 12 minuuttia. Alustus: Aero Oy:lla vuonna 1956 aloittanut lentoemäntä Riitta-Liisa Linnapuomi-Jaari

klo 11.30
Finnairin ex-liikennelentäjä Tapio Paukku kertoo kokemuksistaan DC-3 -lentäjänä. Lue lisää Tapio Paukusta ja hänen osallistumisestaan Hitchcockin filmin kuvauksiin OH-VKB:n ohjaimissa.

klo 12
Finnairin ex-lentoemännät Rea Vainio ja Riitta-Liisa Linnapuomi-Jaari kertovat urastaan ja kokemuksistaan lentomatkailun kasvun vuosina.

klo 12.30
Finnair Pilots’ Big Bandin Combo esiintyy

klo 13
Yleisöopastus. Opastuksella tutustutaan ilmailun kehityskaareen ja museossa oleviin lentokoneisiin.

klo 13.30
Muistojen lentomatkailua -opastus. Opastuksella seurataan lentomatkustamisen kehittymistä ja kasvua sotien jälkeisessä Suomessa aina 70-luvulle saakka.

klo 15
Auditoriossa: ”Aero eilen ja tänään” (1964). Aikalaisfilmi lentoyhtiön neljästä menneestä vuosikymmenestä ja nykypäivästä alkaa Porilaisten marssilla, Kekkosen astuessa Caravelle-koneeseen. Aero Oy, 43 minuuttia.

klo 15

Koko päivän ajan klo 10-17:
Julistetyöpaja
Kahvila Gate 1:ssa vohvelibaari – rakenna oma vohvelisi!
Vintagemyyntialue

myyjät:

Alles Gute Vintage
Sataneule Vintage
VintagEija’s
Vintage Style Events HKI

Tapahtuma museon sisäänpääsylipulla 10€/7€/0€
40-60 -luvun vintageasussa ilmainen sisäänpääsy!

Tervetuloa aikamatkalle!

Muutokset mahdollisia.