march, 2017

16mar17:00- 20:00Studia Aviation: Ilmailukirjallisuus -tapahtuma 16.3.2017

Mitä kuuluu kotimaiselle ilmailukirjalle Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kynnyksellä?

Suomen Ilmailubibliografiayhdistys ja Suomen Ilmailumuseo järjestävät museon auditoriossa kaikille avoimen tilaisuuden jossa käydään avointa, kriittistä keskustelua jo varsin perinteikkäästä mutta suurelle yleisölle osin vieraasta, määritelmärajoja osin pakenevasta kirjallisuudenlajista. Ääneen pääsevät tutkijat, kirjailijat, kustantajat, kirjallisuudenharrastajat – ja myös muu auditorioyleisö. Luvassa myös mielenkiintoisia alustuksia ja luentoja kotimaisesta alan kirjallisuudesta. Tule mukaan – olit sitten bibliofiili tai muuten aihepiiristä kiinnostunut!

Alustuksia:

• Ilmailumuseon rooli ilmailukirjallisuuden saralla: tallentaja, tutkija ja julkaisija
  • Suomen Ilmailubibliografiayhdistyksen esittely ja yhdistyksen ilmailukirjallisuudelle asettamat kriteerit
  • Katsaus suomalaiseen ilmailukirjallisuuteen historiasta nykypäivään

Keskustelupaneeleita, mukana kirjailijoita, kustantajien edustajia ja ilmailukirjallisuuden harrastajia:

• Ilmailukirjallisuuden määrittely: Mistä puhumme kun keskustelemme ”ilmailukirjoista”?
  • Suomalaisen ilmailukirjallisuuden tulevaisuus: Mistä tulisi kirjoittaa ja mitä tutkia? Onko ilmailukirjalle yhä kysyntää 2020-luvulla?

Vuoden Ilmailukirja 2016 -kunniamaininnan jako, Suomen Ilmailubibliografiayhdistys ry

Tapahtuman aikana auditoriossa on näytteillä kattava otos kotimaisesta ilmailukirjallisuudesta – mukana myös yllättäviä nimikkeitä!
Tapahtuma on museon auditoriossa torstaina 16.3. klo 17-20.

Järjestäjä: Suomen Ilmailubibliografiayhdistys ry yhdessä Suomen Ilmailumuseon kanssa

Tapahtuman liput: 7€/5€ (eläkeläiset, opiskelijat, työttömät)

Tervetuloa mukaan!

(Thursday) 17:00 - 20:00