Uusi Ilmailumuseo

Tutustu uuteen Ilmailumuseoon jo nyt!

Kohti Uutta Ilmailumuseota

Suomen Ilmailumuseo on historiansa suurimman muutoksen edessä.

Tällä sivulla kerromme matkastamme Uudeksi Ilmailumuseoksi – mitä museo tarjoaa tulevaisuudessa sinulle ja miten sinä voit olla mukana tekemässä uutta ilmailumuseota.

Lupaamme, että tämä taival kanssamme ei ole yksitoikkoinen tai tylsä, eikä lopputuloskaan tule olemaan pölyttynyt – pysy jaksolla!

Lisätietoja hankkeesta: museonjohtaja Pia Illikainen, p. 044 239 5030

Seuraa somessa: #uusiilmailumuseo

Miksi Uusi Ilmailumuseo?

Miksi tarvitsemme uudet museotilat?

Pikainenkin käynti nykyisessä Ilmailumuseossa tuo hyvin esille tarpeemme uusille tiloille. Saamissamme asiakaspalautteissa nousee hyvin usein esille tilojen ahtaus ja kylmyys. Samaan aikaan saamme todistaa kuinka ilmailu ja ilmailun historia mielenkiintoisine henkilöineen ja tarinoineen kiinnostavat ihmisiä. Nykyiset tilat eivät mahdollista uutta näyttelysuunnittelua ja sen takia moni kiinnostava tarina jää kävijältä kuulematta ja kokematta.

Museotilamme Karhumäentiellä Vantaan Aviapoliksen alueella ovat auttamattomasti ikääntyneet, ahtaat ja toimimattomat. Päänäyttelyhallit ovat lämmittämättömät, mikä tekee olosuhteista epäsuotuisat niin museoesineille kuin kävijöillekin. Tämän lisäksi säätiömme omistamat rakennukset sijaitsevat vuokratontilla, jonka vuokrasopimus on päättymässä vuonna 2022.

Uusi Ilmailumuseo

Uuden Ilmailumuseon hanke on Suomen Ilmailumuseon pitkäaikainen uudistushanke, joka on pitänyt sisällään erilaisia vaihtoehtoja Ilmailumuseon tilaongelman ratkaisemiseksi.

Ensimmäisessä vaiheessa vuosina 2012 ja 2013 kartoitettiin mahdollisuuksia peruskorjata ja laajentaa museon nykyisiä tiloja. Aviapoliksen asemanseudun suunnittelun edistyttyä museolle aukeni kuitenkin alkuvuodesta 2014 mahdollisuus vaihtoehtoisten sijaintien selvittämiseen.  Tuolloin vaihtoehdoksi nousi kokonaan uusi museorakennus nykyisen museon naapurikortteliin. Syksyllä 2017 museolle tarjoutui vaihtoehdoksi sijoittaa toimintansa jo olemassa olevaan kiinteistöön Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä. Tämän vaihtoehdon valteiksi nousivat investoinnin kohtuullisuus verrattuna uudisrakennukseen sekä erittäin keskeinen sijainti lentoaseman läheisyydessä. Vaihtoehto mahdollistaa samalla Ilmailumuseon kehittämisen aivan uudella konseptilla ja liiketoimintamallilla. Tätä vaihtoehtoa on edistetty viime aikoina voimakkaasti ja hanke onkin museon osalta parhaillaan rahoitusneuvotteluvaiheessa.

Kokonaisuudessaan Uuden Ilmailumuseon hankkeen tarkoituksena on uuden museon aikaansaaminen sekä uuden ilmailun kansallisen kokoelmakeskuksen perustaminen.

Hanke on mukana Opetus- ja Kulttuuriministeriön investointiohjelmassa.

Ilmailumuseon toimintakertomus 2017

Tule yhteistyökumppaniksi

Näetkö yrityksesi osana kansainvälistä tapahtuma- ja kulttuurikeskusta kehittyvällä ja kasvavalla lentoasema-alueella? Uusi Ilmailumuseo on osa uudenlaista konseptia, joka tarjoaa paikan viihtymiselle, kohtaamiselle ja kokemuksille.

Hankkeen yhteistyökumppanihaku on nyt käynnissä!

Kerromme mielellämme Uuden Ilmailumuseon eri mahdollisuuksista.

Tiedustelut: museonjohtaja Pia Illikainen, p. 044 239 5030, pia.illikainen@ilmailumuseo.fi

Uusi ilmailumuseo

Lue blogikirjoituksia Uudesta Ilmailumuseosta

Suomen Ilmailumuseo neuvottelee uusista tiloista

  • Kirjoitti Pia Illikainen
  • Päiväys: 08.11.2018
Suomen Ilmailumuseosäätiö neuvottelee parhaillaan museon sijoittumisesta Helsinki-Vantaan lentoaseman välittömään läheisyyteen entisen rahtiterminaalin tiloihin, osoitteessa Rahtitie 1. Kiinteistön omistaa LAK Real Estate Oy. Ilmailumuseo on pitkään etsinyt ratkaisua tilaongelmaansa. Museon nykyiset tilat ovat ikääntyneet, ahtaat ja toimimattomat. Päänäyttelyhallit ovat lämmittämättömät, mikä tekee olosuhteista epäsuotuisat niin museoesineille kuin kävijöillekin. Uusi tila mahdollistaisi Ilmailumuseon kehittämisen aivan uudella konseptilla […]
Lue lisää

Kiinni menneessä – ja katse kohti horisonttia!

  • Kirjoitti Tapio Juutinen
  • Päiväys: 03.08.2018
Uusi Ilmailumuseo -blogi Suomen Ilmailumuseo on historiansa suurimman muutoksen edessä. Tässä blogissa kerromme matkastamme Uudeksi Ilmailumuseoksi. Lue lisää hankkeesta.   Häviääkö alan perustyö Uuden Ilmailumuseon myötä? Kollegani Pia ja Valeri ovat jo aiemmissa bloggauksissaan avanneet Uuden Ilmailumuseon luonnetta, mahdollisuuksia ja näyttelyihin liittyviä kysymyksiä. Ilmailumuseon kokoelma-amanuenssina sivuan kirjoituksessani paitsi omaa toimenkuvaani (kokoelmatyö), myös ilmailuhistoriaa koskevia laajempia […]
Lue lisää

Mitä nähtävää uuteen Ilmailumuseoon tulee?

  • Kirjoitti Valeri Saltikoff
  • Päiväys: 20.07.2018
Uusi Ilmailumuseo -blogi Suomen Ilmailumuseo on historiansa suurimman muutoksen edessä. Tässä blogissa kerromme matkastamme Uudeksi Ilmailumuseoksi. Lue lisää hankkeesta.   Mitä nähtävää uuteen Ilmailumuseoon tulee? Tuleeko tämä tai tämä lentokone uuteen perusnäyttelyyn? Pääseekö lentokoneiden sisälle? Tuleeko toiminnallisia näyttelykohteita, joihin saa koskea? Pääseekö lentämään simulaattoreilla? Tuleeko uutta näyttelytekniikkaa? Tällaiset kysymykset nousevat usein esiin, keskustellessa uudesta Ilmailumuseosta […]
Lue lisää

Uusi Ilmailumuseo koukuttaa

  • Kirjoitti Pia Illikainen
  • Päiväys: 06.07.2018
  Uusi Ilmailumuseo -blogi Suomen Ilmailumuseo on historiansa suurimman muutoksen edessä. Tässä blogissa kerromme matkastamme Uudeksi Ilmailumuseoksi. Lue lisää hankkeesta.   Uusi Ilmailumuseo koukuttaa   Punainen postilaatikko Kolme vuotta sitten vaihdoin taidemuseon ilmailun maailmaan ja aloitin työni Suomen Ilmailumuseossa. Tarkkailin ympäristöä uteliaana ja uusin silmin. Kävi kuten ensitreffeillä – huomio kiinnittyy helposti treffikumppanin ulkoiseen olemukseen. […]
Lue lisää
X