may, 2020

29mayalldayAjankohtaistiedote (COVID-19)

Tiedote 28.5.2020

Suomen Ilmailumuseo avautuu hallitusti ja tilannetta seuraten

Suomen Ilmailumuseo avautuu yleisölle jälleen maanantaina 1.6.2020. Tavoitteenamme on turvallinen ja sujuva museokäynti jokaiselle kävijälle. Olemme avoinna ma-pe 10-20:00, ja la-su 10-17:00. Pitkien aukiolojen myötä jokaiselle löytyy varmasti rauhallinen ja sopiva vierailuaika. Rajoitettujen palvelujen tilalle kehitämme korvaavia palveluja. Seuraamme tilannetta koko ajan ja varaudumme myöskin muutoksiin.

Tervetuloa museoon – tutustu ohjeisiin

Pyrimme avaamaan suositusten mukaisesti hallitusti ja asteittain, mikä tarkoittaa joitain muutoksia aiempaan toimintaamme. Tärkeimmät asiakkaille näkyvät muutokset ovat yksisuuntainen näyttelykierto (näyttelyn voi halutessaan kiertää uudestaan), avoimet väliovet ja turvavälimuistutukset erityisen kiinnostavien kohteiden tuntumassa. Avointen yleisöopastusten sijaan tarjoamme omatoimikierroksia, kuten lapsille nallebongausta. Pohjakartat ja esitteet tulee viedä mukanaan tai lajitella paperinkeräykseen. Yleisissä tiloissa sijaitseva vaatenaulakko on toistaiseksi poistettu käytöstä ja tiloja on väljennetty. Asiakkaita pyydetään suosimaan kortti- ja lähimaksua. Museokaupassa on myynnissä valmiiksi pakattuja kesäkasseja.

Kosketeltavat kohteet ja ahtaat paikat ovat toistaiseksi poissa käytössä, eli Draken-simulaattori, Convair Metropolitan ja piha-alueella oleva Cessna eivät ole nyt avoinna. Sulkuaikana teemme niiden huolto- ja suojaustöitä. Lasten askartelupiste on suljettu, mutta tulemme järjestämään kesän edetessä ulkotiloihin mukavaa tekemistä ja nähtävää. Elämys- ja kokouspalvelujen käyttömahdollisuudesta tulee tiedustella asiakaspalvelusta (asiakaspalvelu@ilmailumuseo.fi, (0)9 8700 870). Kahvilatuotteita on saatavilla rajoitettu itsepalveluvalikoima (kahvi, jäätelö, yksittäispakatut tuotteet). Tuotteet maksetaan asiakaspalveluun.

Museon piha-alueella on ilmainen pysäköinti museon asiakkaille, ja tilaa on runsaasti kaikenlaisille kulkupeleille. Meille on helppo saapua myös I- ja P-junilla Aviapoliksen asemalle (Aviabulevardin uloskäynti).

Museokävijä on turvallisuuden avaintekijä

Julkiseen tilaan tai tapahtumaan, jossa on muita henkilöitä samanaikaisesti paikalla, ei saa tulla, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Oikein toteutettu käsi- ja yskimishygienia estää tehokkaasti tartuntoja, joten puhdistathan kädet heti museolle saavuttuasi.

Jokainen voi omalla toiminnallaan estää ja hidastaa koronaviruksen ja myös muiden tautien leviämistä! Ota toiset huomioon ja säilytä etäisyydet, niin museovierailu on kaikille miellyttävä kokemus. Tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää, ja riskiryhmiin kuuluvien samoin suositellaan välttämään mahdollisia lähikontakteja.

Suoritamme jatkuvaa riskiarviointia

Pyrimme parhaamme mukaan arvioimaan riskejä ja poistamaan vaaratilanteita jo etukäteen. Seuraamme jatkuvasti tilannetta ja tarjoamme ohjeistusta myös paikan päällä. Henkilökuntamme on kouluttautunut turvallisuus- ja hygieniaasioissa, siivousta on tehostettu ja museolla desinfioidaan säännöllisesti.

Olemme varautuneet reagoimaan muuttuviin tilanteisiin nopeallakin aikataululla. Museo pidättää oikeuden muutoksiin esimerkiksi aukioloaikojen tai asiakasmäärien suhteen.

Tarkasta aina viimeisimmät vierailuohjeet museon verkkosivuilta tai asiakaspalvelusta, autamme mielellämme! Museokäynnin suunnittelu kannattaa aloittaa tutustumalla verkkosivuillamme oleviin materiaaleihin, kuten näyttelykiertoon: Näyttelykierto kesä 2020

Myös pääsylipun voi hankkia etukäteen Trafiikki-verkkokaupasta. Lippu on voimassa 3 kuukautta.

Mukavaa nähdä taas – lämpimästi tervetuloa Ilmailumuseoon!

Museossa on kolme hallia ja näyttelykierto lähtee myötäpäivään. Ensimmäisessä hallissa on sotilasilmailua, välihalissa vaihtuva näyttely ja toisessa isossa hallissa siviili-ilmailua.

I-halli, sotilasilmailu / Välihalli, SAAB-näyttely / II-halli, siviili-ilmailu

may 29 (Friday) - 31 (Sunday)