july, 2021

01jul10:00Ilmailumuseo on avoinna

Suomen Ilmailumuseo on avoinna, kuin myös museon oma Kahvila Yläpilvi.

Aukioloaikamme ovat palanneet normaaleiksi 3.5. alkaen, eli olemme avoinna ma-pe 10-20 ja la-su 10-17. Reilujen aukioloaikojemme puitteissa vierailet meillä sujuvasti ja ruuhkatta. Sulun aikana olemme tehneet monenlaisia kunnostustöitä – tule ja ylläty iloisesti!

Museon perusnäyttelyä on sulkuaikana parannettu – näyttelystä löytyy nyt runsaasti uusia kuvia ja tarinoita suomalaisen ilmailuhistorian varrelta. Rakastetun Convair Metropolitan -matkustajakoneen suojaushanke on saatu päätökseen, ja kone avattu jälleen yleisölle. Saab Draken -yleisölentosimulaattoria huolletaan ja päivitetään, joten se tulee käyttöön myöhemmin.

Välihallissa jatkaa Saab Oyj:n tuottama näyttely “Yli 80 vuotta ilmaa siipien alla”. Ilmapartio Malmin Tuulenkävijät on tuottanut Avia-kabinettiin näyttelyn toiminnastaan. Ilmapartiolaisten näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on nähtävillä aina, kun kabinetissa ei ole kokousasiakkaita. Varaustilanteen voi varmistaa asiakaspalvelusta.

Lasten leikkipaikkoja ulkona ja sisällä saa jälleen käyttää turvavälit huomioiden.

Vapaalippujen voimassaoloaika on saantipäivästä riippumatta tämän vuoden marraskuun loppuun saakka.

Lahjakorttien voimassaoloaika alkaa alusta avaamispäivästämme lähtien (1 vuosi). Ehdit siis varmasti nauttimaan elämyksestä ilman ruuhkaa!

Museo avautuu vastuullisesti ja terveysturvallisesti vaiheittain. Noudatamme ajantasaisia viranomaisohjeita ja -suosituksia. Opastukset ovat toistaiseksi tauolla, joten pyydämme hyödyntämään ääni- ja video-opastuksia. Suositut kokoustilamme ja kokoustarjoilut ovat saatavilla voimassa ohjeiden mukaisesti. Elämyspalveluissamme, kuten simulaattoreissa, on noudatettava ohjaajan määräämiä turvaohjeita. Kokoelmapalvelut ovat heinäkuun ajan tauolla.

Tavataan turvallisesti ja hyvien käytäntöjen mukaisesti. Tulethan museoon vain tuntiessasi itsesi terveeksi. Meillä käytetään maskia ja pidetään sopiva ”siipiväli” muihin seurueisiin. Museo varaa oikeuden rajata asiakasmäärää tarvittaessa voimassa olevan viranomaisohjeistuksen mukaisesti.

Kiitos kaikille museon ystäville palvelujemme käyttämisestä ja toimintamme tukemisesta sulun aikana. Virtuaalipalvelujamme on käytetty ilahduttavasti – erityisesti Finna.fi -portaali on lyönyt itsensä läpi tiedon ja kuvapalvelujen aarrearkkuna. Ilmailumuseon Finnasta (ilmailumuseo.finna.fi) katsottiin vuoden 2020 aikana kaikkiaan 37 060 tietuetta, kun edellisenä vuonna luku oli 11 327. Trafiikki-verkkokaupassa on myöskin riittänyt vipinää, ja erityisesti simulaattorilahjakortit ovat tehneet kauppansa.

(Thursday) 10:00