Joulukuu, 2019

04Jou09:0017:00IMY 50 vuotta - Ilmailumuseoyhdistyksen juhlaseminaari

Ilmailumuseoyhdistys ry täyttää 50 vuotta. Juhlavuoden päätapahtuma on 4.12.2019 järjestettävä seminaari Ilma-alusten siirtäminen. Kansainvälisten ja kotimaisten museo- ja ilmailualan asiantuntijoiden tähdittämä koko päivän mittainen tilaisuus järjestetään yhteistyössä Suomen Ilmailumuseon kanssa. Paikkana on Suomen Ilmailumuseo Vantaan Aviapoliksessa.

Seminaarin tavoitteena on tukea ilmailumuseoita niiden haasteellisissa tehtävissä. Ilma-alusten siirtäminen – museoon, kokoelmatilaan, konservointiin tai näyttelyyn – on erityisosaamista, erityskalustoa ja runsaasti työvoimaa vaativa tehtävä. Erityyppisten alusten siirtäminen vaatii mm. alustyypin tuntemusta, suojausosaamista ja monenlaisia logistiikkajärjestelyjä. Työn hintalappu on väistämättä korkea, ja ilmailumuseoiden talouden kannalta keskeinen kysymys on kehittää siirtoprosesseja ja yhteistyötä kulujen minimoimiseksi.

Useimpien ilmailumuseoiden haasteena on saada riittävästi ja riittävän laadukasta tilaa sekä näyttely- että kokoelmatyöhön. Tässä on yksi syy sille, miksi ilma-aluksia joudutaan siirtämään kokoelma- ja säilytystiloista toisiin. Toinen syy liittyy siihen, että nykyisin ilma-alukset liikkuvat museosta ja näyttelystä toiseen eri tavoin kuin ennen, jolloin haettiin pysyviä sijoituspaikkoja. Ilma-alusten siirtämistarve ei siis ole vähenemään, päinvastoin.

Seminaarin hinta on 50 € (IMY ry:n jäseille 40 €). Tutustu seminaariohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan:

Ilmailumuseoyhdistys ry

(Keskiviikko) 09:00 - 17:00