may, 2023

27may10:00Lastenpäivä 2023

Kaksi iloista ja jännittynyttä nuorta vanhan lentokoneen ohjaamon nahkapenkkien takana piileskelemässä.

more

Event Details

Ilmailumuseon koko perheen tapahtuma Lastenpäivä valtaa lauantaina 27.5.2023 museon lähiympäristöineen teemalla Liikkuva kuva. Työpajoja ja toimintaa on pääsääntöisesti tarjolla koko päivän klo 10-17, lisäksi opastuksia, esittelyjä ja muuta mukavaa! Teeman ympärillä näet ja koet elokuvamaailman huumaa ja historiallisia tapahtumia – toiminnallisissa työpajoissa juuri sinä olet supersankari ja tapahtumien tähti 🤩

🎥 Päivän päätapahtumat kietoutuvat tiiviisti Pertsa ja Kilu – Faaraon sormus elokuvan ympärille. Elokuvassa esiintyvä Ilmailumuseoyhdistyksen DO-5-lentokone on tutustuttavissa paikan päällä koko päivän. Klo 13-14 DO-5:n tuntumassa nähdään myös elokuvan tähtinäyttelijöitä. Näyttelijät osallistuvat myös klo 14:30 museon auditoriossa paneelikeskusteluun yhdessä ohjaaja Taavi Vartian sekä Ilmailumuseoyhdistyksen ja DC-yhdistyksen edustajien kanssa – tule kuulemaan, miten kone lentää valkokankaalla ja miten se lentää oikeasti! Päivän päätteeksi museon auditorio muuttuu elokuvateatteriksi ja kankaan valtaa Pertsa ja Kilu – Faaraon sormus.

🚀Onko Ilmailumuseo hankkimassa kokoelmiinsa TIE-hävittäjää – vai mitä Darth Vader toimittaa museolla? Koe Tähtien sota -elokuvien tunnelmaa ja tapaa Star Wars -hahmoja, sillä paikalla myös 501st Legion / Finnish Garrison. Hahmot liikkuvat halleissa ja saattavat piipahtaa ulkoalueillakin. Nappaa mukaasi pelilomake ja löydä kaikki Lastenpäivään saapuneet Star Wars -hahmot! Heitä saa lähestyä ja pyytää yhteiskuvaan, eikä heitä tai heidän replika-aseitaan tarvitse pelätä.

✈️ Tutustuttavissa tietenkin lentokoneita, lentosimulaattoreita ja virtuaalilentämistä! Tutustu Lokkiin, Lokinpoikaseen, HAWKiin, MiGiin, Draken-simuun ja Convair Metropolitaniin keskusteluoppaiden seurassa – heillä tarinoita riittää!  Simulaattorimaailmassa ovet ovat avoinna klo 10-15 elämyspalveluihin – näyttelyhallista voit hakea historiallista perspektiiviä DC-9-simulaattoriin tutustumalla. Mukana on ilmailutoimijoita pienistä suuriin – Ilmapartiosta Finnairiin.
🏃‍♂️Leikkipaikalla polkulentokoneita taaperoille ja naperoille sekä leikittävä, liikuttava katutaidemaalaus kiitoratoineen. Entä sinustako supersankari – totta kai! Valokuvauksellinen naamiotyöpaja odottaa kaikkia supersankareita. Museokaverimme Vantaan taidemuseo Artsin pisteellä tehdään thaumatrooppi ja FLIP! Skeittaus & taide -näyttely esittäytyy. Vantaan kaupunginmuseo liikuttaa lapsia ja koko perhettä ”Paikoillenne, valmiit, HEP!” -näyttelynsä hengessä. Mukana Lastenpäivän timantinkovat klassikot: pienoismallityöpaja ja opastetut kierrokset näyttelyyn. Teemaopastus paljastaa Ilmailumuseon leffastarat – tule kuulemaan ja ylläty, missä kaikessa museon koneet ovat olleet mukana. Lisäksi näyttelymme elävöityy videomateriaalin myötä ja historia saa siivet!
Mukana siis jälleen huima määrä Ilmailumuseon ystäviä, myös Tullikoirat ja lentokentän pelastustoimijat! Ruokahuollosta vastaa Kahvila Yläpilvi, josta saa hodareita ja pizzaa. Etupihalta löydät myös rekkalastillisen lakua ja tikkareita!

PÄIVÄN OHJELMA:

Ohjelmaa myös museon ulkopuolella: aseman vieressä tapahtumatila Aviapolis X:ssä Finnair Pilots’ Cocktail Combo tarjoaa rentoa chillailua menneiden vuosikymmenten klassikoiden parissa klo 11 ja 12. X:ään on vapaa pääsy! X:stä löydät myös tapahtuman ohjelmaa ja karttaa.

10:00 Lastenpäivä alkaa
10:00 – 17:00 Työpajoissa ja esittelypisteillä supersankarinaamioita, pienoismalleja, Artsin thaumatrooppi ja FLIP, Finnair ja Jumbo-Flamingo
10:00 – 17:00 Ulkoalueilla DO-5, Vantaan kaupunginmuseon Paikoillenne, valmiit, HEP!, Ilmapartio Malmin Tuulenkävijät, HAWK, MiG, DC-3 “Lokki”, Lokinpoikasena Cessna ja tietenkin Leikkipaikka ja polkulentokone
10:00 – 14:00 Star Wars -hahmoja liikkeellä, järjestää 501st Legion / Finnish Garrison
10:00 – 14:00 Tullikoirat, pelastustoimijat ja poliisi esittäytyvät
11:00 Little Pilots’ Flying School, englanninkielinen lastenopastus (Pikku Pilotin lentokoulu suomeksi klo 15:30)

13:00 Näyttelyn leffatähdet, erikoisopastus Ilmailumuseon näyttelyyn

Pertsa ja Kilu – Faaraon sormus sekä DO-5-lentokone:
🎬13:00-14:00 Pertsa ja Kilu – Faaraon sormus -elokuvan näyttelijöitä ja tekijöitä DO-5-lentokoneen luona tavattavissa – tule yhteiskuvaan!
🎬14:30 Faaraon sormus – paneelikeskustelu tekijöiden kanssa / Auditorio
🎬15:15 Pertsa ja Kilu – Faaraon sormus elokuva alkaa (kesto 1:19, K7)
14:00 Näyttelyn leffatähdet, erikoisopastus Ilmailumuseon näyttelyyn
15:30 Pikku Pilotin lentokoulu, lastenopastus
17:00 Lastenpäivä 2023 päättyy
Tapahtumakarttoja ja ohjelmaa saat infosta ja portilta. Simulaattorimaailma on avoinna klo 10-15. Halleissa paikalla keskusteluoppaita pitkin päivää! Suurin osa tapahtumapisteistä toimii non-stop-periaatteella – Kahvila Yläpilvi palveee koko päivän. Tullikoirat, poliisi ja pelastusviranomaiset ovat paikalla klo 10-14 välisenä aikana – huomaathan että he saattavat poistua tapahtumasta työtehtäviin ja palaavat paikalle mahdollisuuksien mukaan.
Sisään museon pääsylipulla:
alle 7 v ja Museokortilla 0 €
muut: aikuiset 12 €, alennusryhmät 6 €
7-17 -vuotiaille Junnukortti vuodeksi kertalipun 6 € hinnalla
Lastenpäivän huikeana tarjouksena 7-17 -vuotiaille vuoden sisäänpääsyt takaava Junnukortti kertalipun hinnalla 6 € (norm. 20 €). Kimppalipulla 2 aikuista ja 3 lapsen Junnukortit vain 30 €.
Ohjelma täydentyy ja päivittyy – Suomen Ilmailumuseo varaa oikeuden muutoksiin.
Kuva: Eino Husu

Time

(Saturday) 10:00

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X