may, 2024

18may10:0017:00Ilmailumuseon Lastenpäivä: Kotimatka

Lastenpäivän vuoden 2024 teema Kotimatka kutsuu kaikki mukaan yhteiselle matkalle Ilmailumuseolle. Pääset tutustumaan museon näyttelyihin, lentokoneisiin ja lentosimulaattoreihin. Ilmailumuseon Kotimatka pitää sisällään myös seikkailemista avaruusmatkailijoiden kanssa, askartelua, tanssia ja musiikkia.

Pienimmille lapsille on aamupäivästä luvassa JAMKIDS:n vetämänä musiikkityöpaja (0–5-vuotiaat). Alakoululaisille on luvassa askartelutyöpaja ja pienoismallien kokoamista sekä Ulottuvuusmatkojen lasten seikkailurata, joka vie intergalaktisiin tunnelmiin! Mandatory training VR pisteellä voit käydä tutustumassa ilmailun vaatimuksenmukaiseen (opastettuun) koulutukseen. Halleissa keskusteluoppaat kertovat mielellään tarinoita koneista ja perheen pienimmille leikkipaikalta löytyy polkulentokone, jolla voi mutkitella pitkin labyrinttiä. Osaan kohteistamme on avoimet ovet eli Lokki, HAWK, MiG ja Draken-simulaattori odottavat kävijöitä. Tapahtuman aikana myös suosittu Simulaattorimaailma avautuu pienille ja isommille lentäjille, ja museon pihalla on esillä huikea gyrokopteri, jota esittelee Gyrokopterilentäjät. Iltapäivällä auditoriossa esiintyy Vantaan tanssiopisto.

Mukana jälleen huima määrä Ilmailumuseon ystäviä ja ilmailutoimijoita kuten tullikoirat, Poliisi, lentokentän pelastustoimijat, Keski-Uudenmaan pelastuslaitos, Ilmapartio Malmin Tuulenkävijät, Trafiikki-museot ry, Ilmailumuseoyhdistys ry, Museokortti, DC-yhdistys yms. Ruokahuollosta vastaavat Happy Days Street Food ja Kahvila Yläpilvi. Herkkusuille jäätelöä Lila Wagonista ja muille makeannälkäisille mm. lakua ja popcornia Candy dreamsilta!

Päivän ohjelma

10:00 Tapahtuman ovet aukeavat

10:00 – 12:00 JAMKIDS musiikkityöpaja 0–5-vuotiaille auditoriossa

10:00 – 14:00 Tullin koirat, poliisi ja pelastustoimijat esittäytyvät

10:00 – 15:00 Mandatory training VR-piste: Ilmailun vaatimusten mukainen opastettu koulutus

10:00 – 15:00 Simulaattorimaailmaan tutustumista

10:00 – 17:00 Pienoismallien rakentamista ja askartelutyöpaja

10:00 – 17:00 Gyrokopterilentäjät esittelevät gyrokopteria

10:00 – 17:00 Ulkoalueilla MiG, Cessna, DC-3 ”Lokki”, leikkipaikka ja polkulentokone

10:00 – 17:00 Vapaaehtoisoppaat hallissa kertomassa mm. Convair Metropolitanista

11:00 – 12:00 Pikku pilotin lentokoulu -opastus

13:00 – 14:00 Yleisöopastus

14:00 – 14:30 Vantaan tanssiopiston tanssiesitys auditoriossa

14:30 – 15:30 Pikku pilotin lentokoulu -opastus

15:30 – 16:30 Little Pilots’ Flying School, englanninkielinen lastenopastus (ENG)

17:00 Tapahtuma päättyy

Lasten seikkailurata ja aikataulu:

Avaruuslaivue on laskeutunut Ilmailumuseolle kunnianarvoisa Prinsessa ja Botti mukanaan! Heidän on määrä tutkia paikallisten tapoja osana intergalaktista tutkimustaan. Osallistu tehtävärataan (heidät oppaanaan) ja auta heitä keräämään dataa telluslaisten elämästä!

Seikkailu järjestetään neljä kertaa päivän aikana ja siihen voi ilmoittautua mukaan paikan päällä infoon! Ikärajasuositus 5-vuotiaasta ylöspäin, pienimpien suositellaan osallistuvan vanhempien kanssa yhdessä.

Yhden seikkailun kesto on n. 30 min.

Seikkailu 1 klo 10:30 – 11:00
Seikkailu 2 klo 12:00 – 12:30
Seikkailu 3 klo 13:30 – 14:00
Seikkailu 4 klo 15:30 – 16:00

Suomen Ilmailumuseo varaa oikeuden muutoksiin.

Lisätietoa

Lisätietoa ohjelmasta saat infosta. Suurin osa tapahtumapisteistä toimii non-stop-periaatteella, osa ohjelmasta on aikataulutettu päivälle erikseen. Kahvila Yläpilvi palvelee koko tapahtuman ajan. Huomioithan, että viranomaistoimijoillemme, kuten Tullin koirille, voi tulla hoidettavia virkatehtäviä tapahtuman aikana, jolloin he poistuvat ja palaavat mahdollisuuksien mukaan. Tapahtumaa on tekemässä suuri joukko museon kumppaneita, ystäviä ja vapaaehtoisia – suurella sydämellä!

Kartta

Saapuminen

Suosittelemme julkisilla saapumista! Lähin bussipysäkki Mekaanikontie, juna-asema Aviapolis (Aviabulevardin uloskäynti). Kaupunkipyöräasemista lähimmät ovat tällä hetkellä Technopolis ja Avia-aukio. Ilmainen pysäköinti museon vieressä sijaitsevalla pysäköintialueella. Museon pihalle vain tapahtumanjärjestäjän kulkuoikeuksilla.

Liput

Tapahtumaan museon pääsylipulla:

alle 7 v ja Museokortilla 0 €
alennusryhmät 6 €
aikuiset 12 €

Erikoistarjouksena:

Junnukortti (7–17 v) koko vuodeksi 6 € (norm. 20 €)
Kimppalippu (2 aikuista + 3 lasta) 30 €, sis. 3 Junnukorttia

Yhteistyö

Yhteistyössä Vantaan Kaupunki ja Perho Liiketalousopisto.

Museo tekee viestintä- ja markkinointiyhteistyötä Vantaa50-juhlavuoden kanssa Kotona Vantaalla -teeman mukaisesti. Vuoden 2024 Ilmailumuseon lastenpäivän teemaksi on valittu Kotimatka, jonka ympärille haluamme luoda tunnelman siitä, että Vantaa on monille koti tai kotimatkan varrella. Ilmailumuseolla yhdistyy ilmailuaiheiset tarinat, ihmiset ja yhdessä tekeminen lastenpäivän yhteydessä. Vuoden 2024 Lasten päivän tavoitteemme on tuoda esille monikulttuurillisuutta tarinoiden ja yhdessä tekemisen muodossa.

Tapahtuma on myös osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa. Niiden teemana on tänä vuonna Reitit ja risteykset, väylät ja verkostot – siellä kulkee myös Kotimatka!

#Vantaa50 #KotonaVantaalla #Kulttuuriympäristöpäivät

(Saturday) 10:00 - 17:00