november, 2020

01novalldaySuomen Ilmailumuseossa vierailet turvallisesti!

more

Event Details

Suomen Ilmailumuseosta löydät varmasti sopivat ajan miellyttävälle ja turvalliselle käynnille reilujen aukioloaikojemme puitteissa. Museo on avoinna ma-pe 10-20:00, la-su 10-17:00. Tutustu kävijäohjeisiin jo etukäteen, ja jos tarvitset lisätietoja, ota yhteyttä asiakaspalveluun ennen vierailuasi: asiakaspalvelu@ilmailumuseo.fi, (0)9 8700 870.

KIITOS, KUN OLET MUKANA TEKEMÄSSÄ TURVALLISTA JA SUJUVAA MUSEOVIERAILUA KAIKILLE!

Edellytämme kaikilta yli 15-vuotiailta kasvomaskin käyttöä Suomen Ilmailumuseon sisätiloissa, jos se vain on mahdollista. Maskien käyttö on edellytys simulaattoreilla lentämiseen ja lähikontakteja edellyttävään toimintaan osallistumiseen. Ajalla 23.11.-14.12.2020 yleisötilaisuuden (esim. kokous) enimmäishenkilömäärä on 20. Yksityistilaisuuksissa (esim.perhejuhla) enimmäishenkilömäärä on 10.

Tulethan Suomen Ilmailumuseoon vain tuntiessasi itsesi terveeksi. Pyydämme noudattamaan turvaohjeita hygieniasta ja käsienpesusta, sekä käyttämään kasvomaskia, jos se vain on Sinulle mahdollista. Henkilökuntamme käyttää maskia tai visiiriä lähikontakteissa sekä yhteisissä tiloissa.

Pyydämme pesemään kädet tai käyttämään tarjoamaamme käsidesiä museolle saavuttaessa. Siivoamme pintoja tehostetusti.

Näyttelyhalleihin on merkitty yksisuuntainen näyttelykierto ja turvavälit, jota pyydämme kaikkia noudattamaan. Näyttelyhalleissa on hyvin kulkutilaa, ja seuraamme asiakasmäärää jatkuvasti.

Muista kohtelias etäisyys muihin museossa oleviin henkilöihin. Jos tunnet tarvetta aivastaa, aivasta kainaloosi tai kertakäyttöiseen nenäliinaan. Vältä tarpeetonta pintojen koskettelua.

Pyydämme, että jätät ylimääräiset tavarat autoon tai kotiin: säilytyslokeroita on rajallisesti ja naulakot ovat toistaiseksi poissa käytöstä. Hygieniasta ja roskattomuudesta huolehtimalla suojelet itseäsi ja muita.

Pyydämme suosimaan korttimaksuja – Museokortilla vapaa pääsy! Asiakaspalveluhenkilökuntaa suojataksemme asiakaspalvelu ei säilytä asiakkaiden tavaroita eikä lainaa tarvikkeita. Pohjakartat ja esitteet tulee viedä mukana tai lajitella paperikierrätykseen. Museolla siivotaan tehostetusti ja desinfioidaan säännöllisesti.

Opastukset järjestetään marras-joulukuussa sunnuntaisin klo 14 alkaen. Maksimiosallistujamäärä on marraskuussa 15 henkilöä, joulukuusta lähtien 10 henkilöä, ja osallistujilta kerätään yhteystiedot joita käytetään vain THL:n tapahtumajärjestäjänohjeen mukaisesti. Toistaiseksi emme järjestä ilmaisiltoja ruuhkien välttämiseksi.

Vapaaehtoistoiminta ja vapaaehtoisten hyvinvointi on meille arvokas asia, ja turvallisuussyistä toiminta on pääosin tauolla.

LISÄTIETOJA JA VINKKEJÄ TURVALLISEEN VIERAILUUN:

 • Huomaathan, että turvallisuussyistä osa palveluistamme on saatavilla rajoitetusti tai osallistujamäärää on rajoitettu, tarkasta tiedot ennen vierailuasi.
 • Halleihin mahtuu  väljästi sisään 100 henkilöä. Aamun ensimmäiset ja illan viimeiset tunnit ovat kaikkein rauhallisimmat. Halleissa on yksisuuntainen näyttelykierto, ja näyttelyn voi kiertää uudestaan.
 • Lauantaina 3.10 on toimintansa aloittanut museon oma Kahvila Yläpilvi, jossa on myynnissä suolaisia ja makeita kahvilatuotteita. Myös kokoustarjoilut järjestyvät kauttamme. Ravintolassa pöytien sijoittelu ja turvavälit huomioidaan.
 • Ahtaat ja/tai kosketeltavat yleisökohteemme Convair Metropolitan ja Draken-simulaattori ovat toistaiseksi suljettuna. Tilalle tarjoamme älypuhelimen (tai kotona tietokoneen) kautta kuunneltavia ääniopastuksia ja video-opastuksia. Koodit löydät näyttelystä. Sulkuaikana teemme Convairin ja Drakenin huolto- ja suojaustöitä, jotta niistä tulee entistäkin edustavampia.
 • Lasten askartelupiste on toistaiseksi suljettu hygieniasyistä, samoin pihalla sijaitseva ”lasten” Cessna.
 • Kaipaatko omaa rauhaa omalla porukalla? Varaa ryhmällesi oma teemaopastus (max. 15 hlö), myös lasten opastus Pikku Pilotin Lentokoulu saatavilla. Tilausopastuksia järjestämme tällä hetkellä ma-la rauhallisimpina aikoina eli ennen museon avautumista klo 9, tai klo 10, 11 ja 16. Kysy myös tarjoiluja asialaspalvelusta!
 • Simulaattorilentoja on saatavilla rajoitettu määrä (ma-la), joten tee varaus hyvissä ajoin asiakaspalvelusta. Lähietäisyyttä edellyttävä Piper Aztec on tauolla. Simulaattorit desinfioidaan ennen ja jälkeen jokaista lentoa. Edellytämme sekä simulaattorikouluttajiltamme että asiakkailtamme kasvomaskin käyttöä koko lennon ajan. Museo tarjoaa kertakäyttöisen kasvomaskin simulaattorilentäjille.
 • Kokoustilamme ovat varattavissa normaalia pienemmille asiakasmäärille turvavälein. Noudatahan suosituksia yksityis- ja yleisötilaisuuksien henkilömääristä.

Vieraskirja on toistaiseksi poissa käytöstä, mutta otamme mielellään vastaan tervehdyksiä sähköisesti:

 • kirjoita arvostelu käynnistäsi Suomen Ilmailumuseon Facebook-sivulle
 • ota kuva ja jaa se terveisten kera Instagramissa: #SIMvieraskirja @ilmailumuseo
 • …tai Twitterissä: #SIMvieraskirja @S_ilmailumuseo
 • …tai laita viestiä asiakaspalveluun (asiakaspalvelu@ilmailumuseo.fi)

Lataa tästä näyttelykierto-pdf: Näyttelykierto kesä 2020

Museossa on kolme hallia ja näyttelykierto lähtee myötäpäivään. Ensimmäisessä hallissa on sotilasilmailua, välihalissa vaihtuva näyttely ja toisessa isossa hallissa siviili-ilmailua.

I-halli, sotilasilmailu / Välihalli, SAAB-näyttely / II-halli, siviili-ilmailu

Suomen Ilmailumuseo varaa oikeuden muutoksiin ja nopeisiinkin toimenpiteisiin.

 

Time

All Day (Sunday)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X