Syyskuu, 2020

01SyyalldaySuomen Ilmailumuseossa vierailet turvallisesti!

Suomen Ilmailumuseosta löydät varmasti sopivat ajan miellyttävälle ja turvalliselle käynnille reilujen aukioloaikojemme puitteissa. Museo on avoinna ma-pe 10-20:00, la-su 10-17:00. Tutustu kävijäohjeisiin jo etukäteen, ja jos tarvitset lisätietoja, ota yhteyttä asiakaspalveluun ennen vierailuasi: asiakaspalvelu@ilmailumuseo.fi, (0)9 8700 870.

VINKIT ONNISTUNEESEEN VIERAILUUN

• Halleihin mahtuu  väljästi sisään 100 henkilöä. Aamun ensimmäiset ja illan viimeiset tunnit ovat kaikkein rauhallisimmat. Halleissa on yksisuuntainen näyttelykierto, ja näyttelyn voi kiertää uudestaan.
  • Huomaathan, että turvallisuussyistä osa palveluistamme on saatavilla rajoitetusti tai osallistujamäärää on rajoitettu.
  • Kahvila-ravintola toimii toistaiseksi pienemmällä valikoimalla ja itsepalveluperiaatteella, tuotteet maksetaan asiakaspalveluun. Ryhmille järjestyy lämmin ateria tilauspalvelun kautta. Vinkki: ota omat eväät mukaan ja nauti ne ulkona piknik-pöytien äärellä! Ravintola Mandelin toimipiste osoitteessa Aviabulevardi 1 myy lounasta ma-pe.
  • Lasten askartelupiste on toistaiseksi suljettu hygieniasyistä, samoin pihalla sijaitseva “lasten” Cessna. Niiden sijaan lapsia ilahduttaa Nallebongaus ja ulkona Lastenmaailmassa sijaitseva tilava “Airbus-leikkimökki”.
  • Ahtaat ja koskettelua edellyttävät yleisökohteemme Convair Metropolitan ja Draken-simulaattori ovat toistaiseksi suljettuna. Tilalle tarjoamme älypuhelimen (tai kotona tietokoneen) kautta kuunneltavia ääniopastuksia ja video-opastuksia. Koodit löydät näyttelystä. Sulkuaikana teemme Convairin huolto- ja suojaustöitä, jotta siitä tulee entistäkin edustavampi.
  • Kaipaatko omaa rauhaa omalla porukalla? Varaa ryhmällesi oma teemaopastus (max. 20 hlö). Opastuksia järjestämme tällä hetkellä ma-la rauhallisimpina aikoina eli ennen museon avautumista klo 9, tai klo 10, 11 ja 16. Tarjoilut järjestyvät ravintola Mandelin tilauspalvelusta. Molempien tiedustelut onnistuvat suoraan asiakaspalvelusta.
  • Simulaattorilentoja on saatavilla rajoitettu määrä (ma-la), joten tee varaus hyvissä ajoin asiakaspalvelusta. Messerschmitt ja Diamond lentävät, lähietäisyyttä edellyttävä Piper Aztec on tauolla. Simulaattorit desinfioidaan ennen ja jälkeen jokaista lentoa. Edellytämme sekä simulaattorikouluttajiltamme että asiakkailtamme kasvomaskin käyttöä koko lennon ajan. Museo tarjoaa kertakäyttöisen kasvomaskin käyttöön.
  • Kokoustilamme ovat varattavissa normaalia pienemmille asiakasmäärille, eli auditorioon otamme max. 120 henkilöä ja Avia-kabinettiin max. 20 henkilöä.
  • Haluatko aloittaa syksyn raittiissa ulkoilmassa pienellä porukalla? Tässä sinulle huippuidea: kuumailmapallolennot museon OH-FIN-pallolla alk. 1 500 € (sis. alv 10 %), tiedustelut myynti- ja markkinointipäällikkö Henri Äijälä, 044 754 7754.

Kiitos, kun olet mukana tekemässä turvallista ja sujuvaa museokäyntiä kaikille!

Yhteisissä tiloissa liikuttaessa on erityisen tärkeää, että oireisena jäädään varmuuden vuoksi kotiin. Tarjoamme käsidesiä ja suosittelemme käsien pesemistä. Hygieniasta ja roskattomuudesta huolehtimalla suojelet itseäsi ja muita. Pyydämme, että jätät ylimääräiset tavarat autoon tai kotiin: säilytyslokeroita on rajallisesti ja naulakot ovat toistaiseksi poissa käytöstä. Muista kohtelias etäisyys muihin museossa oleviin henkilöihin. Jos tunnet tarvetta aivastaa, aivasta kainaloosi tai kertakäyttöiseen nenäliinaan. Noudata hyvää yleistä hygieniaa tiloja käyttäessäsi, ja vältä tarpeetonta pintojen koskettelua.

Pyydämme suosimaan korttimaksuja – Museokortilla vapaa pääsy! Asiakaspalveluhenkilökuntaa suojataksemme asiakaspalvelu ei säilytä asiakkaiden tavaroita eikä lainaa tarvikkeita. Pohjakartat ja esitteet tulee viedä mukana tai lajitella paperikierrätykseen. Näyttelyhalleihin on merkitty kulkusuunta ja turvavälit, jota pyydämme kaikkia noudattamaan. Väliovet ovat avoinna, jotta niihin ei tarvitse koskea. Näyttelyhalleissa on hyvin kulkutilaa, ja seuraamme asiakasmäärää jatkuvasti. Museolla siivotaan tehostetusti ja desinfioidaan säännöllisesti.

Yleisöopastukset ovat toistaiseksi tauolla, mutta pyritään käynnistämään jälleen syksyllä. Toistaiseksi emme järjestä ilmaisiltoja ruuhkien välttämiseksi.

Vapaaehtoistoiminta ja vapaaehtoisten hyvinvointi on meille arvokas asia, ja turvallisuussyistä toiminta on  tauolla. Toimintaa käynnistetään syksyn mittaan hallitusti pienryhmissä epidemiatilanne huomioon ottaen.

Vieraskirjakin on toistaiseksi poissa käytöstä, mutta otamme mielellään vastaan tervehdyksiä sähköisesti:

• kirjoita arvostelu käynnistäsi Suomen Ilmailumuseon Facebook-sivulle
  • ota kuva ja jaa se terveisten kera Instagramissa: #SIMvieraskirja @ilmailumuseo
  • …tai Twitterissä: #SIMvieraskirja @S_ilmailumuseo
  • …tai laita viestiä asiakaspalveluun (asiakaspalvelu@ilmailumuseo.fi)

Lataa tästä näyttelykierto-pdf: Näyttelykierto kesä 2020

Museossa on kolme hallia ja näyttelykierto lähtee myötäpäivään. Ensimmäisessä hallissa on sotilasilmailua, välihalissa vaihtuva näyttely ja toisessa isossa hallissa siviili-ilmailua.

I-halli, sotilasilmailu / Välihalli, SAAB-näyttely / II-halli, siviili-ilmailu

Suomen Ilmailumuseo varaa oikeuden muutoksiin ja nopeisiinkin toimenpiteisiin.

Koko päivän (Tiistai)