july, 2019

10jul10:0020:00Suuri Maalaustapahtuma

Ilmailumuseon Suuri Maalaustapahtuma 10.7.

Mitä on ilmailutaide? Onko olemassa ilmailutaidetta? Tule mukaan tekemään, ihmettelemään ja ihailemaan ilmailutaidetta Ilmailumuseon pihalle, näyttelyihin ja työpajoihin. Suuri Maalaustapahtuma on vuosittain 10.7. järjestettävä teemapäivä, jossa voi jokainen osallistua yksin, yhdessä tai vain mukana hengaamalla. Päivämäärä 10.7. on Helene Schjerfbeckin syntymäpäivä ja se on nimetty Kuvataiteen päiväksi. Tapahtumaa on vietetty vuodesta 2011 lähtien.

Maksutonta ohjelmaa:

• non-stop-ruiskumaalauspaja
  • grafiikkanäyttely Sture Gripenberg: Elämäni koneet (aulanäyttely)
  • pihamaalausta katuliiduilla yms.
  • muraalin julkistus

Nähtävillä on erityyppisiä teoksia katutaiteesta grafiikkaan. Voit tavata taiteen tekijöitä ja keskustella heidän kanssaan ilmailutaiteesta. Työpajoissa sisällä ja ulkona, mm. ruiskumaalaustyöpajassa, voit tehdä itse ilmailutaidetta, ja voit myös itse kierrellä ympäri näyttelyitä piirtämässä tai maalaamassa. Työpajoissa noudatathan ohjaajien ohjeita, ja näyttelytiloissa piirtäessäsi tai maalatessasi otathan huomioon toiset museokävijät, jotta kaikki mahtuvat kulkemaan ja katselemaan ilma-aluksia. Museoesineistä pidämme hyvää huolta, joten niiden suoja-aitoja ei pidä ylittää eikä esineitä siirrellä.

Museon piha-alueella ja aulassa olevat tapahtumat ovat ilmaisia, näyttelyihin pääsee piirtämään normaalilla pääsymaksulla (alle 7 v. ilmaiseksi, 7-17 v. 7 €, aikuiset 10 €, museokortilla vapaa pääsy).

Ohjelmatiedot päivittyvät tähän ja Facebookiin.

(Wednesday) 10:00 - 20:00