july, 2020

10jul10:0020:00Suuri Maalaustapahtuma

Suuri Maalaustapahtuma 2020 on omatoimitapahtuma!

Ota mukaan omat piirustus- tai maalausvälineesi ja tule museolle tekemään ilmailutaidetta. Etsi itsellesi rauhallinen ja ruuhkaton taiteilupiste – suosittelemme erityisesti ulkokohteitamme ja museon parvilta avautuvia näkymiä. Julkaise kuvasi tunnisteella #maalaustapahtuma #ilmailumuseo.

Piirtäminen ja maalaaminen on kohteen arvostavaa tutkimista. Se paljastaa ilma-aluksista lumoavia yksityiskohtia, joihin et ehkä muuten kiinnittäisi huomiota. Koneen muodot voivat tuoda mieleen linnun – tai kalan. Metallisena kiiltävän siiven alta paljastuukin kankaan tai puun kuviointi – ja materiaali näyttäytyy uusin silmin.

Museolla voit ihailla paitsi ilma-aluksia, myös ilmailutaidetta. Aulassa voit tutustua Sture Gripenbergin maalaussarjaan Elämäni koneet, ja seiniltä voit löytää mm. Kari Vertasen maalauksia.

Voit hankkia ilmailutaidetta myös omaan omistukseesi: museokaupassa on myynnissä Gripenbergin, Vertasen ja Antti Salmisen vedoksia (hinnat 15 – 47 €).

(Friday) 10:00 - 20:00