Heinäkuu, 2022

10Hei10:00Suuri Maalaustapahtuma Ilmailumuseossa

Heinäkuun kymmenentenä vietetään Suomen kuvataiteen päivää piirtäen, maalaten ja taiteesta nauttien, myös Ilmailumuseolla!

Ilmailumuseo tarjoaa kaksi akvarellityöpajaa, joissa tutkimme liikettä ja liikkuvia muotoja ulkona maalaten. Työpajamateriaaleja on varattu 10 osallistujalle, joten ilmoittauduthan etukäteen osoitteeseen asiakaspalvelu@ilmailumuseo.fi. Työpajat kuuluvat museon pääsylipun hintaan. Työpajat alkavat klo 12:00 ja 14:00.

Museon kahvila-aulassa on esillä taidegraafikko Sture Gripenbergin akvarellimaalaussarja Elämäni koneet. Sture Gripenberg on kuvittanut Suomen ilmailuhistoriaa jo yli 20 vuoden ajan. Elämäni koneet -sarja koostuu 22 teoksesta, jotka kuvaavat luutnantti Johannes Brotheruksen (1923–2019) Suomen ilmavoimissa vuosina 1941–1956 lentämiä sotakoneita. Aulanäyttelyyn on vapaa pääsy. Myös auditoriossa ovat ovet avoinna, ja auditorion seiniltä voi löytää muun muassa Kari Vertasen Myrsky-sarjaan kuuluvia maalauksia.

Ilmailutaidetta voi hankkia myös omaan omistukseensa. Museokaupassa on myynnissä sekä Sture Gripenbergin kirjaa Suomen Ilmavoimat 100 vuotta sekä eri ilmailutaiteilijoiden vedoksia, joista osa signeerattuja. Vedosten hinnat alk. 15 eur – ja päivän hengessä luvassa on mukavia tarjouksia. Tervetuloa ostoksille tai ihan vain ihailemaan!

Suuri Maalaustapahtuma Suomessa

Vuosittain 10.7. yhteisöt ja yhdistykset kautta maan järjestävät erilaisia taidetapahtumia. Suuren Maalaustapahtuman koollekutsuja on Suomen akvarellitaiteen seura, joka teki aloitteen Suomen kuvataiteen päivän viettämisestä Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä 10.7. Suomen kuvataiteen päivää on vietetty vuodesta 2004 lähtien, ja sisäministeriö on antanut 2017 suosituksen liputtamisesta tänä päivänä. Suuri Maalaustapahtuma kutsuu kaikki yhteisöt maalaamaan, piirtämään ja järjestämään tapahtumia päivän kunniaksi. Katso kaikki päivän tapahtumat: https://www.maalaustapahtuma.fi/

(Sunnuntai) 10:00

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.