february, 2024

19feb10:00Talviloma Ilmailumuseolla

Mitäs kummaa näyttelyhalleista kuuluu? Onko se siipien suhinaa vai suksien sulosointuja hangella? Vai molempia!

Talvilomaviikolla 19.-25.2. olemme poikkeuksellisesti avoinna myös maanantaina.

Lapsille suunnatuilla Suksilla vai ilman?- teemaopastuksilla (ma-pe klo 13) tutustutaan lentämiseen talviolosuhteissa täällä kylmässä pohjolassa. Miten lentäjät pukeutuivat pakkassäällä avo-ohjaamojen aikakaudella ja kuinka monet sukset näyttelystämme voikaan bongata?

Kaikenikäisille suunnatulla yleisöopastuksella (la klo 13) kuullaan unohtumattomia tarinoita ilmailun historiasta ja kehityksestä ja eri konetyypeistä.

Opastukset sisältyvät sisäänpääsyyn ja mukaan mahtuu 30 ensimmäistä. Suksilla vai ilman? -opastuksen kesto on noin 45 min, yleisöopastuksen noin tunti.

Talvilomaviikoilla Ilmailumuseolla voi myös seikkailla omatoimisesti Siivekäs suunnistus -kuvasuunnistuksen avulla ja askarrella ilma-aluksia ja muuta mukavaa! Halimestarimme Simppa-nalle ottaa kaikki talvilomalaiset avosylin vastaan!

Lisäksi Avia-kabinetissamme on nähtävissä näyttely Ilmailutaidetta: Petri Kauppi.

Kahvila Yläpilvi pudottelee yläilmoista talvilomalaisten syliin laskiaispullia ja muita lomaherkkuja. Talvilomaviikon tarjouksina kuuma juoma ja pulla 5 €, pizzapala tai sämpylä ja pillimehu 5 €.

Liput Ilmailumuseoon 12/6 €, alle 7 v ja Museokortilla 0 €.

Talvilomaviikolla olemme avoinna ma-ti klo 10-17, ke-pe klo 10-20 ja la-su klo 10–17.

Nähdään Ilmailumuseolla!

Kuva: Lasse Laxman starttaa. Vallilan Lennokkikerhon XVI Talvikisat 11.2.1962 (Vapaastilentävien Lennokkien Suomen Mestaruuskilpailut). Ilmailu-lehden kokoelma / Suomen Ilmailumuseo.

(Monday) 10:00