SUOMEN ILMAILUMUSEO

Ilmailuhistorian aarreaitta

LENTOSIMULAATTORIT

Koe lentämisen huumaa

Tervetuloa Suomen Ilmailumuseoon!

Suomen Ilmailumuseo sijaitsee Vantaan Aviapoliksessa, Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä. Museon kokoelmien painopisteenä on suomalaisten suunnittelemat tai käyttämät lentokoneet ja suomalainen ilmailu. Näyttelyssä on kymmeniä lentokoneita sekä runsaasti muita ilmailuun liittyviä esineitä, kuten moottoreita, potkureita, pienoismalleja ja viestintävälineitä.

Museo-infosta ohjeet onnistuneeseen vierailuun. Uusi Ilmailumuseo -blogi kertoo uudishankkeestamme. Katso myös, miten voit osallistua museon toimintaan!

Ajankohtaista

Harjoittelijaksi museoon? Otamme harjoittelijoita (työharjoittelu, TET, jne.) ohjausresurssiemme mukaan. Harjoittelupaikasta kiinnostuneet voivat lähettää hakemuksen osoitteeseen asiakaspalvelu@ilmailumuseo.fi. Korkeakouluharjoittelijoita pyydetään ottamaan harjoittelutarpeensa (kokoelmat, näyttelyt, jne.) mukaisesti suoraan yhteyttä henkilökuntaan.

Vieraile museossa

Museon perusnäyttelyn kymmenet ilma-alukset ja muut mielenkiintoiset kohteet siivittävät kävijän suomalaiseen ilmailuhistoriaan. Vaihtuvat näyttelyt valottavat kiinnostavia ilmailuaiheita eri aikakausilta ja näkökulmista. Vierailukokemuksen täydentää pistäytyminen museokaupassa ja museon ikiomassa Kahvila Yläpilvessä. Uudistettu kahvila avautui lokakuussa 2020. Pyydä tarjous yksityistilaisuuden tarjoiluista!

NÄYTTELYT

Sukella suomalaiseen ilmailuhistoriaan näyttelyissämme.

MUSEOKAUPPA

Tutustu museomyymälämme valikoimiin tai asioi verkkokaupassamme.

RAVINTOLA

Tervetuloa viihtymään museon omaan Kahvila Yläpilveen.

Elämyksiä

Tutustu monipuolisiin palveluihimme

Museon lentosimulaattorit tarjoavat ilmailuelämyksiä jokaiselle, kokeneiden kouluttajien avustuksella. Opastukset tarjoavat kiintoisaa lisätietoa näyttelyistä kouluille ja muille ryhmille. Yrityksille ja yhteisöille on tarjolla viihtyisiä kokoustiloja, jotka yhdessä elämys- ja ravintolapalveluiden kanssa takaavat puitteet ikimuistoisille tilaisuuksille.

null

SIMULAATTORIT

Koe lentämisen hurma. Ilmailuelämyksiä jokaiselle, kokeneiden kouluttajien opastuksella.

KOKOUSTILAT

Viihtyisät kokoustilamme tarjoavat puitteet ikimuistoisille tilaisuuksille.

OPASTUKSET

Paras tapa tutustua museoon on asiantuntevan oppaan johdolla.

Ilmailuhistorian asiantuntija

Tutustu kokoelmiimme

Kokoelmiimme kuuluu tuhansia esineitä sekä runsaasti arkisto- ja valokuvamateriaalia. Museo ylläpitää myös Suomen laajinta ilmailualan käsikirjastoa. Kirjasto ja arkisto ovat ennakkosopimuksella tutkijoiden käytettävissä ja museon tietopalvelut tarjoavat vastauksiin erilaisiin ilmailuhistorian alan kysymyksiin. Valokuvia, pienpainatteita ja esinestöä löydät digitoituna Finna-palvelusta.

ILMA-ALUKSET

Tutustu museon yli 80:een ilma-alukseen.

ESINEET

9600 esinettä: Moottorit, laitteet, pienoismallit ym.

VALOKUVAT

Selaa valokuviamme ja tilaa niistä digitaalisia vedoksia.

KIRJASTO

Suomen laajin ilmailualan kirjasto & arkisto.

Vietä meillä ikimuistoinen päivä!

Vieraile museossa
X