Museo-INFO

Aukioloajat, pääsyliput ja saapumisohjeet

Aukioloajat

MA-PE10-20
LA-SU10-17
1.1., juhannusaatto & juhannuspäivä, 27.6., 6.12., 24.-26.12., 31.12.SULJETTU

Poikkeus aukiolossa:

 • to 2.12. Kahvila Yläpilvi suljettu koko päivän ja museo suljetaan 17:00 inventaarion vuoksi
 • ma 6.12. vietämme itsenäisyyspäivää eli museo on suljettu
 • ti 14.12. Kahvila Yläpilvi avautuu aamupäivän yksityistilaisuuden vuoksi klo 13:30
 • pe 17.12. Ilmailumuseo on avoinna klo 10 – 14:00.

Kahvila Yläpilvessä on koronapassi käytössä klo 17 – 20:00 välisenä aikana. Kahvilassa on reilusti ja väljästi asiakaspaikkoja, tervetuloa viihtymään! Museon näyttelyihin saapuvilta asiakkailta passia ei toistaiseksi tarkasteta. Suosittelemme vahvasti kasvosuojaimen käyttöä yli 12-vuotiaille, sopivan “siipivälin” pitämistä muihin seurueisiin ja yksisuuntaisen näyttelykierron noudattamista.

Suomen Ilmailumuseo varaa oikeuden muutoksiin.

 

Pääsyliput 2021

Katso ryhmälippujen, opastusten, simulaattorien, kokoustilojen ja tietopalveluiden hinnat erilliseltä hinnasto -sivulta.

Aikuiset12  €
Kouluikäiset (7-17 v), opiskelijat, eläkeläiset (mm.)6 €
Lapset (alle 7 v), Museokortin haltijat,
museon erityisryhmät*
0 €
Perhelippu (sis. 2 aikuista ja 3 lasta 7-17 v)30 €

*Pilvenveikot vieraineen, sotaveteraanit, lotat, Ilmailumuseoyhdistys ry:n (IMY) kunniajäsenet vieraineen, muiden museoiden henkilökunta, Opasliiton ja ICOMin jäsenet, Kulttuuriluotsit ja Vantaan Menokaverit, lehdistökortin haltijat, terapia- ja kuntoutusryhmät avustajineen, Suomen Ilmailumuseon rekisteröidyt vapaaehtoiset sekä museon palveluja ostavat asiakkaat (esim. simulaattori, kokous). Oikeus alennukseen osoitetaan ao. kortilla tai palvelusopimuksella.

Meillä käy Museokortti! Museokortin hinnat 1.1.2021 alkaen ovat:

 • 72 € uusi Museokortti
 • 72 € vanhentuneen Museokortin uusinta
 • 68 € voimassa olevan Museokortin uusinta

Koulu- ja varhaiskasvatusryhmät

Koulu- ja varhaiskasvatusryhmät ovat lämpimästi tervetulleita vierailulle museoon. Järjestämme tilauksesta opastuksia tai museoon voi tutustua omin päin opettajan johdolla. Tutustu tästä vierailuohjeisiin jo ennen museovierailua.

Saavutettavuus

Huom! Lentokonehallit eivät ole lämmitettyjä, joten viileään vuodenaikaan suosittelemme pukeutumaan museokäyntiä varten lämpimästi.

Museon edessä on liikkumisesteisten pysäköintipaikkoja.

 

 

Lukittavia säilytyslokeroita on museon eteisessä.

 

 

Sisääntuloaulan yhteydessä on inva-wc.

 

 

Wc-tilat sekä lastenhoitohuone sijaitsevat aulan yhteydessä.

 

 

Museo on pääosin esteetön, mutta osaan näyttelykohteita on portaat (näyttelyhallien parvet sekä Convair Metropolitan -lentokone).

 

Museosta voi lainata pyörätuolin käynnin ajaksi.

 

 

  Avustajakoirat ovat tervetulleita museoon.

 

 

Olemme Vammaiskorttikohde ja haluamme palvella parhaalla mahdollisella tavalla erityistä tukea tarvitsevia asiakkaitamme. Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta museoon.

Saavutettavuusseloste

Suomen Ilmailumuseo haluaa kehittää museon digitaalisten palvelujen käytettävyyttä ja ymmärrettävyyttä.

Tämä saavutettavuusseloste koskee Suomen Ilmailumuseon verkkosivustoa www.ilmailumuseo.fi. Kyseinen sivusto on julkaistu vuonna 2015. Tämä seloste on laadittu 23.1.2020. Seloste perustuu ulkopuolisen asiantuntijan (Tyylisivu) suorittamaan tarkastukseen sekä itsearvioon.

Suomen Ilmailumuseon verkkosivusto täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset hyvin. Tasoltaan sivusto on WCAG 2.1 kriteerien A ja AA -tasoa.

Olemme myös havainneet kehityskohteita. Verkkosivusto sisältää liitetiedostoja (pdf, doc), joista kaikki eivät ole saavutettavia. Osalla sivuista puuttuvat tekstivastineet (kuvalinkit, kuvat). Ei-saavutettavia liitetiedostoja on viety sivulle ennen digipalvelulain voimaantuloa. Teemme jatkuvasti työtä tunnistettujen epäkohtien korjaamiseksi. Uudet palvelut tehdään lähtökohtaisesti saavutettaviksi.

Saavutettavuuspalautetta Suomen Ilmailumuseon verkkosivustosta voi antaa osoitteeseen info@ilmailumuseo.fi. Ei-saavutettavia sisältöjä voi pyytää saavutettavassa muodossa.

OSOITE

Karhumäentie 12 (Tietotie 3), 01530 Vantaa

PUHELIN

(09) 8700 870, 044 754 2930

SÄHKÖPOSTI

info (at) ilmailumuseo.fi

Y-TUNNUS

1442039-9

Joukko- ja kevytliikenne

Julkisilla, pyörillä ja vaikkapa jalan pääset Ilmailumuseolle helposti ja sujuvasti. Aviapoliksen suunnitteluperiaatteena on käveltävä kaupunki.

 • I ja P -junat Helsingistä Kehärataa asemalle Aviapolis, uloskäynti Aviabulevardi (150 m)
 • Suorat bussit 615, 617 Helsingin Rautatientorilta
 • Suora bussi 561 Helsingin Itäkeskuksesta
 • Vantaan kaupunkipyörien lähin asema Karhumäenportti (1055)

Ajantasaiset aikataulu- ja reittitiedot löydät parhaiten HSL:n Reittioppaasta. Suomen Ilmailumuseon osoite Karhumäentie 12 on syötetty valmiiksi ylläolevaan linkkiin.

Autolla museolle

Sujuva liikenne säästää luonnonvaroja.

Museolle pääset sujuvasti omalla autolla, kimppakyydillä tai tilausbussilla. Seuraa opasteita valtaväyliltä Helsinki-Vantaan lentokentän suuntaan, kunnes vastaan tulee nähtävyysopaste “Suomen Ilmailumuseo”. Seuraa näitä opasteita.

Tarjoamme museon asiakkaille vapaan pysäköinnin museon aukioloaikoina. Parkkitilaa on yleensä hyvin. Tapahtumien yhteydessä suosittelemme joukkoliikenteen käyttöä.

Laulun sanoin, aja hiljaa! Pihalla liikkuu usein lapsia ja muita jalankulkijoita tutustumassa ulkokohteisiimme. Ajoittain vastaan voi tulla suuriakin työkoneita tai siirtokuljetuksia.

YHTEYSTIEDOT

Henkilökunnan yhteystiedot ja palautelomakkeen löydät omalta sivultaan.

Palvelut

X