Museo-INFO

Aukioloajat, pääsyliput ja saapumisohjeet

Aukioloajat

MA-PE10-20
LA-SU10-17
1.1., juhannusaatto & juhannuspäivä, 6.12., 24.-26.12., 31.12.SULJETTU

SUOMEN ILMAILUMUSEO ON SULJETTUNA 30.11.2020 – 30.4.2021.

Lisätietoja Tapahtumakalenterissa.

Myös museon vapaaehtoistoiminta on tauolla tartuntariskien minimoimiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi.

Suomen Ilmailumuseo varaa oikeuden muutoksiin.

Pääsyliput 2021

Katso ryhmälippujen, opastusten, simulaattorien, kokoustilojen ja tietopalveluiden hinnat erilliseltä hinnasto -sivulta.

Aikuiset12  €
Koululaiset (7-17 v), opiskelijat, eläkeläiset (mm.)6 €
Lapset (alle 7 v), Museokortin haltijat,
museon erityisryhmät*
0 €
Perhelippu (sis. 2 aikuista ja 3 lasta 7-17 v)30 €

*Pilvenveikot vieraineen, sotaveteraanit, lotat, Ilmailumuseoyhdistys ry:n (IMY) kunniajäsenet vieraineen, muiden museoiden henkilökunta, Opasliiton ja ICOMin jäsenet, Kulttuuriluotsit, lehdistökortin haltijat, terapia- ja kuntoutusryhmät avustajineen, Suomen Ilmailumuseon rekisteröidyt vapaaehtoiset sekä museon palveluja ostavat asiakkaat (esim. simulaattori, kokous). Oikeus alennukseen osoitetaan ao. kortilla tai palvelusopimuksella.

Meillä käy Museokortti! Museokortin hinnat 1.1.2021 alkaen ovat:

  • 72 € uusi Museokortti
  • 72 € vanhentuneen Museokortin uusinta
  • 68 € voimassa olevan Museokortin uusinta

Koulu- ja varhaiskasvatusryhmät

Koulu- ja varhaiskasvatusryhmät ovat lämpimästi tervetulleita vierailulle museoon. Järjestämme tilauksesta opastuksia tai museoon voi tutustua omin päin opettajan johdolla. Tutustu tästä vierailuohjeisiin jo ennen museovierailua.

Saavutettavuus

Huom! Lentokonehallit eivät ole lämmitettyjä, joten viileään vuodenaikaan suosittelemme pukeutumaan museokäyntiä varten lämpimästi.

Museon edessä on liikkumisesteisten pysäköintipaikkoja.

 

 

Lukittavia säilytyslokeroita on museon eteisessä.

 

 

Sisääntuloaulan yhteydessä on inva-wc.

 

 

Wc-tilat sekä lastenhoitohuone sijaitsevat aulan yhteydessä.

 

 

Museo on pääosin esteetön, mutta osaan näyttelykohteita on portaat (näyttelyhallien parvet sekä Convair Metropolitan -lentokone).

 

Museosta voi lainata pyörätuolin käynnin ajaksi.

 

 

  Avustajakoirat ovat tervetulleita museoon.

 

 

Olemme Vammaiskorttikohde ja haluamme palvella parhaalla mahdollisella tavalla erityistä tukea tarvitsevia asiakkaitamme. Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta museoon.

Saavutettavuusseloste

Suomen Ilmailumuseo haluaa kehittää museon digitaalisten palvelujen käytettävyyttä ja ymmärrettävyyttä.

Tämä saavutettavuusseloste koskee Suomen Ilmailumuseon verkkosivustoa www.ilmailumuseo.fi. Kyseinen sivusto on julkaistu vuonna 2015. Tämä seloste on laadittu 23.1.2020. Seloste perustuu ulkopuolisen asiantuntijan (Tyylisivu) suorittamaan tarkastukseen sekä itsearvioon.

Suomen Ilmailumuseon verkkosivusto täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset hyvin. Tasoltaan sivusto on WCAG 2.1 kriteerien A ja AA -tasoa.

Olemme myös havainneet kehityskohteita. Verkkosivusto sisältää liitetiedostoja (pdf, doc), joista kaikki eivät ole saavutettavia. Osalla sivuista puuttuvat tekstivastineet (kuvalinkit, kuvat). Ei-saavutettavia liitetiedostoja on viety sivulle ennen digipalvelulain voimaantuloa. Teemme jatkuvasti työtä tunnistettujen epäkohtien korjaamiseksi. Uudet palvelut tehdään lähtökohtaisesti saavutettaviksi.

Saavutettavuuspalautetta Suomen Ilmailumuseon verkkosivustosta voi antaa osoitteeseen info@ilmailumuseo.fi. Ei-saavutettavia sisältöjä voi pyytää saavutettavassa muodossa.

OSOITE

Karhumäentie 12 (Tietotie 3), 01530 Vantaa

PUHELIN

(09) 8700 870, 044 754 2930

SÄHKÖPOSTI

info (at) ilmailumuseo.fi

Y-TUNNUS

1442039-9

Joukkoliikenneyhteydet

Julkisilla pääset Ilmailumuseolle helposti!

  • I ja P -junat Helsingistä rautatieasemalta asemalle Aviapolis. Uloskäynti Aviabulevardi on 150 m Ilmailumuseolta (toinen uloskäynti vie kauemmas).
  • I ja P -junat pysähtyvät Kehäradan kaikilla asemilla, joten Ilmailumuseolle pääsee kätevästi esim. Tikkurilan tai Myyrmäen asemilta.
  • Suorat bussit 615, 617 Helsingin Rautatientorilta
  • Suora bussi 561 Helsingin Itäkeskuksesta

Ajantasaiset aikataulu- ja reittitiedot löydät parhaiten HSL:n Reittioppaasta. Suomen Ilmailumuseon osoite Karhumäentie 12 on syötetty valmiiksi ylläolevaan linkkiin.

Omalla autolla museolle

Sujuvaa pysäköintiä Ilmailumuseolla!

Museolle on helppo tulla omalla autolla. Seuraa opasteita valtaväyliltä Helsinki-Vantaan lentokentän suuntaan, kunnes vastaan tulee nähtävyys-opaste “Suomen Ilmailumuseo”. Sen jälkeen seuraa näitä opasteita.

Museon asiakkaille pysäköinti on ilmainen ja parkkitilaa on yleensä hyvin, tapahtumien ja tilaisuuksien yhteydessä kannattaa kuitenkin varautua ruuhkiin.

Laulun sanoin, aja hiljaa! Pihalla liikkuu jalankulkijoita (myös lapsia) tutustumassa ulkokohteisiimme, ja ajoittain suuriakin työkoneita.

YHTEYSTIEDOT

Henkilökunnan yhteystiedot ja palautelomakkeen löydät omalta sivultaan.

Palvelut

X