Museo-INFO

Aukioloajat, pääsyliput ja saapumisohjeet

Aukioloajat 2024

Talviaikataulu (1.9.-31.5.):

Masuljettu
Ti10-17
Ke-Pe10-20
La-Su10-17

Suljettu: Itsenäisyyspäivä (6.12.), Joulu (24-26.12.), Uusi vuosi (31.12.-1.1.)

Ajankohtaista: Museo on suljettu tiistaina 18.6.2024 koko päivän henkilökunnan koulutus- ja virkistäytymistilaisuuden vuoksi. Pahoittelemme mahdollista haittaa. Nähdään pirteinä ja reippaina jälleen keskiviikkona 19.6. klo 10!

Kesäaikataulu (1.6.-31.8.):

Ma-Ti10-17
Ke-Pe10-20
La-Su10-17

Suljettu: Juhannus (pe-su)

Museossa on kolme hallia ja näyttelykierto lähtee myötäpäivään. Ensimmäisessä hallissa on sotilasilmailua, välihalissa vaihtuva näyttely tai muuta toimintaa ja toisessa isossa hallissa siviili-ilmailua.Museossa on kolme hallia. Näyttelykierto lähtee myötäpäivään (vasemmalle).
1-halli esittelee sotilasilmailua, välihallissa on vaihtuva näyttely tai muuta toimintaa ja 2-halli esittelee siviili-ilmailua.

Yksityistilaisuuksien järjestäminen on mahdollista myös aukioloaikojen ulkopuolella – kysy lisää asiakaspalvelusta! Pysäköinti museolla on sallittu asiakkaillemme mainittujen aukioloaikojen puitteissa.

Pääsyliput 2024

Katso ryhmälippujen, opastusten, simulaattorien, kokoustilojen ja tietopalveluiden hinnat erilliseltä hinnasto -sivulta.

Aikuiset12  €
Kouluikäiset (7-17 v), eläkeläiset
ja muut ale-ryhmät
6 €
Lapset (alle 7 v), Museokortin haltijat,
museon erityisryhmät*
0 €
Junnulippu (7-17 v), voimassa 1 vuosi20 €
Kimppalippu (sis. 2 aikuista ja 3 lasta 7-17 v)30 €

*Pilvenveikot vieraineen, sotaveteraanit, lotat, Ilmailumuseoyhdistys ry:n (IMY) kunniajäsenet vieraineen, muiden museoiden henkilökunta, Opasliiton ja ICOMin jäsenet, Vammaiskortin haltijan avustajat tai tukihenkilöt, Kulttuuriluotsit ja Vantaan Menokaverit, Kaverikortin haltijat, lehdistökortin haltijat, terapia- ja kuntoutusryhmät avustajineen, Suomen Ilmailumuseon rekisteröidyt vapaaehtoiset sekä museon palveluja ostavat asiakkaat (esim. simulaattori, kokous). Ryhmiä pyydetään ilmoittautumaan etukäteen asiakaspalveluun. Oikeus alennukseen osoitetaan ao. kortilla tai palvelusopimuksella.

Meillä käy Museokortti!

Museokortin hinnat 1.1.2024 alkaen ovat:

  • Uusi Museokortti 79,00 €
  • Voimassaolon jatko (kortti voimassa) 73 €
  • Voimassaolon jatko (vanhentunut kortti) 79,00 €

Koulu- ja varhaiskasvatusryhmät

Koulu- ja varhaiskasvatusryhmät ovat lämpimästi tervetulleita vierailulle museoon. Järjestämme tilauksesta opastuksia tai museoon voi tutustua omin päin opettajan johdolla. Tutustu tästä vierailuohjeisiin jo ennen museovierailua.

Yhteistyökumppanit

AEROPOLE OY
Karhumäentie 12
01530 Vantaa
+358 9 5627 4600
info@aeropole.fi

TAKEOFF SIMULATIONS OY
Karhumäentie 12
01530 Vantaa
+358 20 7349 640
takeoff@take-off.fi
www.take-off.fi

See also

Check out momondo’s Vantaa Guide for travel inspiration.

 

Turvallisempi tila

Suomen Ilmailumuseo on turvallisempi tila. Periaatteet löydät klikkaamalla tästä.

Ojennamme kätemme!

Suomen Ilmailumuseon työntekijät voivat luovuttaa verta työajalla ja olemme saaneet Veripalvelun työpaikkasertifikaatin.

Suosittelemme myös muille työpaikoille. Verenluovutus on konkreettinen tapa auttaa potilaita ja osoittaa yhteiskuntavastuuta.

Suositus

Venuu suosittelee

Esteettömyys ja apupyynnöt

Huom! Näyttelyhallit 1 ja 2 eivät ole lämmitettyjä, joten viileään vuodenaikaan suosittelemme pukeutumaan lämpimästi. Ethän koske museoesineisiin, ja noudatathan varovaisuutta liikkuessasi näyttelyhalleissamme, jotka eivät ole täysin esteettömät.

Mietityttääkö esteettömyys tai haluatko kysyä jotain palveluistamme? Pyrimme ottamaan asiakkaidemme tarpeet huomioon mahdollisimman hyvin – kysy lisää asiakaspalvelusta!

 

Museon edessä on liikkumisesteisten pysäköintipaikkoja.

 

 

Lukittavia säilytyslokeroita on museon eteisessä.

 

 

Sisääntuloaulan yhteydessä on inva-wc. WC-istuin sijaisee ovesta oikealla ja on käytettävissä vasemmalta puolelta, oikealta puolelta etäisyys käsialtaaseen 45 cm.

 

 

WC-tilat sekä lastenhoitohuone sijaitsevat aulan yhteydessä.

 

 

Museo on pääosin esteetön, mutta osaan näyttelykohteita on portaat. Kyseiset kohteet ovat 1- ja 2-näyttelyhallien parvet sekä Convair Metropolitan -lentokone. Näyttelyhallien väliovet eivät aukea sähköisesti, joten pyydäthän tarvittaessa apua asiakaspalvelusta. 2-näyttelyhallissa on luiska oven jälkeen, pyydämme noudattamaan varovaisuutta 2-halliin saavuttaessa.

 

Museosta voi lainata pyörätuolin käynnin ajaksi. Molemmissa näyttelyhalleissa on käsinojallisia istumapaikkoja, joilla voi levätä kierroksen aikana.

 

 

  Avustajakoirat ovat tervetulleita museoon.

 

 

Olemme Vammaiskorttikohde ja haluamme palvella parhaalla mahdollisella tavalla erityistä tukea tarvitsevia asiakkaitamme. Ota reilusti yhteyttä asiakaspalveluun! Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta museoon.

Saavutettavuusseloste

Suomen Ilmailumuseo haluaa kehittää museon digitaalisten palvelujen käytettävyyttä ja ymmärrettävyyttä.

Tämä saavutettavuusseloste koskee Suomen Ilmailumuseon verkkosivustoa www.ilmailumuseo.fi. Kyseinen sivusto on julkaistu vuonna 2015. Tämä seloste on laadittu 23.1.2020. Seloste perustuu ulkopuolisen asiantuntijan (Tyylisivu) suorittamaan tarkastukseen sekä itsearvioon.

Suomen Ilmailumuseon verkkosivusto täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset hyvin. Tasoltaan sivusto on WCAG 2.1 kriteerien A ja AA -tasoa.

Olemme myös havainneet kehityskohteita. Verkkosivusto sisältää liitetiedostoja (pdf, doc), joista kaikki eivät ole saavutettavia. Osalla sivuista puuttuvat tekstivastineet (kuvalinkit, kuvat). Ei-saavutettavia liitetiedostoja on viety sivulle ennen digipalvelulain voimaantuloa. Teemme jatkuvasti työtä tunnistettujen epäkohtien korjaamiseksi. Uudet palvelut tehdään lähtökohtaisesti saavutettaviksi.

Saavutettavuuspalautetta Suomen Ilmailumuseon verkkosivustosta voi antaa osoitteeseen info@ilmailumuseo.fi. Ei-saavutettavia sisältöjä voi pyytää saavutettavassa muodossa.

Suomen Ilmailumuseo varaa oikeuden muutoksiin. Pyrimme tiedottamaan kaikista poikkeuksista ja muutoksista mahdollisimman nopeasti verkkosivuillamme sekä tarpeen mukaan myös sosiaalisessa mediassa.

Joukko- ja kevytliikenne

Julkisilla, pyörillä ja vaikkapa jalan Ilmailumuseolle! Museon pihalla on pyörille runkoparkki. Ajantasaiset aikataulu- ja reittitiedot löydät parhaiten HSL:n Reittioppaasta (osoite Karhumäentie 12 on valmiina).

  • I ja P -junat Kehärataa asemalle Aviapolis. Valitse Aviabulevardin uloskäynti, matkaa museolle vain noin 400 metriä!
  • Runkolinja 600 Helsingin Rautatientorilta (n. 60 min, Teknikontien pysäkki, n 400 m)
  • Suora bussi 561, 562 Helsingin Itäkeskuksesta (400 – 900 m kävelyä)
  • Vantaan kaupunkipyörien lähimmän aseman sijainti, kuin myös bussipysäkkien sijainnit, kannattaa varmistaa Aviapoliksen rakentumisen vuoksi.

Autolla museolle

Museolle pääset sujuvasti omalla autolla, kimppakyydillä tai tilausbussilla. Seuraa opasteita valtaväyliltä Helsinki-Vantaan lentokentän suuntaan, kunnes vastaan tulee nähtävyysopaste “Suomen Ilmailumuseo”. Seuraa näitä opasteita.

Tarjoamme museon asiakkaille vapaan pysäköinnin museon aukioloaikoina. Parkkitilaa on yleensä hyvin. Tapahtumien yhteydessä suosittelemme joukkoliikenteen käyttöä.

Laulun sanoin, aja hiljaa! Pihalla liikkuu usein lapsia ja muita jalankulkijoita tutustumassa ulkokohteisiimme. Ajoittain vastaan voi tulla suuriakin työkoneita tai siirtokuljetuksia.

X