Museo-INFO

Aukioloajat, pääsyliput ja saapumisohjeet

Aukioloajat 2023

Kesäaikataulu (1.6.-31.8.):

Ma-Ti10-17
Ke-Pe10-20
La-Su10-17

Suljettu: Juhannus
Talviaikataulu (1.9.-31.5.):

Masuljettu
Ti10-17
Ke-Pe10-20
La-Su10-17

Suljettu: 1.1., 6.12., 24-26.12., 31.12.

Museossa on kolme hallia ja näyttelykierto lähtee myötäpäivään. Ensimmäisessä hallissa on sotilasilmailua, välihalissa vaihtuva näyttely tai muuta toimintaa ja toisessa isossa hallissa siviili-ilmailua.

Pääsyliput 2023

AJANKOHTAISTA:

Yksityistilaisuuksien järjestäminen on mahdollista myös aukioloaikojen ulkopuolella – kysy lisää asiakaspalvelusta! Pysäköinti museolla on sallittu asiakkaillemme mainittujen aukioloaikojen puitteissa.

Katso ryhmälippujen, opastusten, simulaattorien, kokoustilojen ja tietopalveluiden hinnat erilliseltä hinnasto -sivulta.

Aikuiset12  €
Kouluikäiset (7-17 v), eläkeläiset
ja muut ale-ryhmät
6 €
Lapset (alle 7 v), Museokortin haltijat,
museon erityisryhmät*
0 €
Junnulippu (7-17 v), voimassa 1 vuosi20 €
Kimppalippu (sis. 2 aikuista ja 3 lasta 7-17 v)30 €

*Pilvenveikot vieraineen, sotaveteraanit, lotat, Ilmailumuseoyhdistys ry:n (IMY) kunniajäsenet vieraineen, muiden museoiden henkilökunta, Opasliiton ja ICOMin jäsenet, Vammaiskortin haltijan avustajat tai tukihenkilöt, Kulttuuriluotsit ja Vantaan Menokaverit, Kaverikortin haltijat, lehdistökortin haltijat, terapia- ja kuntoutusryhmät avustajineen, Suomen Ilmailumuseon rekisteröidyt vapaaehtoiset sekä museon palveluja ostavat asiakkaat (esim. simulaattori, kokous). Ryhmiä pyydetään ilmoittautumaan etukäteen asiakaspalveluun. Oikeus alennukseen osoitetaan ao. kortilla tai palvelusopimuksella.

Meillä käy Museokortti! Museokortin hinnat 1.1.2023 alkaen ovat:

  • 76 € uusi Museokortti
  • 76 € vanhentuneen Museokortin uusinta
  • 69,50 € voimassa olevan Museokortin uusinta

Koulu- ja varhaiskasvatusryhmät

Koulu- ja varhaiskasvatusryhmät ovat lämpimästi tervetulleita vierailulle museoon. Järjestämme tilauksesta opastuksia tai museoon voi tutustua omin päin opettajan johdolla. Tutustu tästä vierailuohjeisiin jo ennen museovierailua.

Yhteistyökumppanit

AEROPOLE OY
Karhumäentie 12
01530 Vantaa
+358 9 5627 4600
info@aeropole.fi

TAKEOFF SIMULATIONS OY
Karhumäentie 12
01530 Vantaa
+358 20 7349 640
takeoff@take-off.fi
www.take-off.fi

See also

Check out momondo’s Vantaa Guide for travel inspiration.

 

Saavutettavuus

Huom! Näyttelyhallit I ja II eivät ole lämmitettyjä, joten viileään vuodenaikaan suosittelemme pukeutumaan museokäyntiä varten lämpimästi.

Mietityttääkö esteettömyys tai haluatko kysyä jotain palveluistamme? Pyrimme ottamaan erityistarpeet huomioon mahdollisimman hyvin – kysy lisää asiakaspalvelusta!

 

Museon edessä on liikkumisesteisten pysäköintipaikkoja.

 

 

Lukittavia säilytyslokeroita on museon eteisessä.

 

 

Sisääntuloaulan yhteydessä on inva-wc. WC-istuin sijaisee ovesta oikealla ja on käytettävissä vasemmalta puolelta, oikealta puolelta etäisyys käsialtaaseen 45 cm.

 

 

WC-tilat sekä lastenhoitohuone sijaitsevat aulan yhteydessä.

 

 

Museo on pääosin esteetön, mutta osaan näyttelykohteita on portaat. Kyseiset kohteet ovat I- ja II-näyttelyhallien parvet sekä Convair Metropolitan -lentokone. Näyttelyhallien väliovet eivät aukea sähköisesti, joten pyydäthän tarvittaessa apua asiakaspalvelusta. II-näyttelyhallissa on luiska oven jälkeen, pyydämme noudattamaan varovaisuutta II-halliin saavuttaessa.

 

Museosta voi lainata pyörätuolin käynnin ajaksi. Molemmissa näyttelyhalleissa on käsinojallisia istumapaikkoja, joilla voi levätä kierroksen aikana.

 

 

  Avustajakoirat ovat tervetulleita museoon.

 

 

Olemme Vammaiskorttikohde ja haluamme palvella parhaalla mahdollisella tavalla erityistä tukea tarvitsevia asiakkaitamme. Ota reilusti yhteyttä asiakaspalveluun! Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta museoon.

Saavutettavuusseloste

Suomen Ilmailumuseo haluaa kehittää museon digitaalisten palvelujen käytettävyyttä ja ymmärrettävyyttä.

Tämä saavutettavuusseloste koskee Suomen Ilmailumuseon verkkosivustoa www.ilmailumuseo.fi. Kyseinen sivusto on julkaistu vuonna 2015. Tämä seloste on laadittu 23.1.2020. Seloste perustuu ulkopuolisen asiantuntijan (Tyylisivu) suorittamaan tarkastukseen sekä itsearvioon.

Suomen Ilmailumuseon verkkosivusto täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset hyvin. Tasoltaan sivusto on WCAG 2.1 kriteerien A ja AA -tasoa.

Olemme myös havainneet kehityskohteita. Verkkosivusto sisältää liitetiedostoja (pdf, doc), joista kaikki eivät ole saavutettavia. Osalla sivuista puuttuvat tekstivastineet (kuvalinkit, kuvat). Ei-saavutettavia liitetiedostoja on viety sivulle ennen digipalvelulain voimaantuloa. Teemme jatkuvasti työtä tunnistettujen epäkohtien korjaamiseksi. Uudet palvelut tehdään lähtökohtaisesti saavutettaviksi.

Saavutettavuuspalautetta Suomen Ilmailumuseon verkkosivustosta voi antaa osoitteeseen info@ilmailumuseo.fi. Ei-saavutettavia sisältöjä voi pyytää saavutettavassa muodossa.

Suomen Ilmailumuseo varaa oikeuden muutoksiin. Pyrimme tiedottamaan kaikista poikkeuksista ja muutoksista mahdollisimman nopeasti verkkosivuillamme sekä tarpeen mukaan myös sosiaalisessa mediassa.

Joukko- ja kevytliikenne

Julkisilla, pyörillä ja vaikkapa jalan Ilmailumuseolle! Ajantasaiset aikataulu- ja reittitiedot löydät parhaiten HSL:n Reittioppaasta. Suomen Ilmailumuseon osoite Karhumäentie 12 on valmiina oheisessa.

  • I ja P -junat Kehärataa asemalle Aviapolis. Valitse Aviabulevardin uloskäynti, matkaa museolle noin 300 metriä.
  • Runkolinja 600 Helsingin Rautatientorilta (n. 60 min, Aviapoliksen pysäkki, 600 m kävelyä)
  • Suora bussi 561,562 Helsingin Itäkeskuksesta (Veromiehen pysäkki, 400 m kävelyä)
  • Vantaan kaupunkipyörien lähimmän aseman aukiolo kannattaa Aviapoliksen rakentumisen vuoksi varmistaa, lähellä on kuitenkin useita.

Autolla museolle

Museolle pääset sujuvasti omalla autolla, kimppakyydillä tai tilausbussilla. Seuraa opasteita valtaväyliltä Helsinki-Vantaan lentokentän suuntaan, kunnes vastaan tulee nähtävyysopaste ”Suomen Ilmailumuseo”. Seuraa näitä opasteita.

Tarjoamme museon asiakkaille vapaan pysäköinnin museon aukioloaikoina. Parkkitilaa on yleensä hyvin. Tapahtumien yhteydessä suosittelemme joukkoliikenteen käyttöä.

Laulun sanoin, aja hiljaa! Pihalla liikkuu usein lapsia ja muita jalankulkijoita tutustumassa ulkokohteisiimme. Ajoittain vastaan voi tulla suuriakin työkoneita tai siirtokuljetuksia.

X