Opastukset

Opastettu kierros museossa

Paras tapa tutustua museoon on asiantuntevan oppaan johdatuksella. Opastetut kierroksemme  ovat samaan aikaan viihdyttäviä ja opettavaisia. Ne sopivat mm. kouluryhmille, ystäväporukoille, teemajuhliin, kokousasiakkaille ja yrityksen virkistyspäivän ohjelmaan.

Kierrosten ja ohjelmien sisältöä voidaan räätälöidä asiakkaan kiinnostusten mukaan. Ilmailumuseoon voi tutustua myös ajasta ja paikasta riippumatta: yleisopastus on saatavilla myös etäopastuksena (max. 40 hlö). Koululaisryhmien opastukset järjestetään opetussuunnitelmaa tukien.

Palvelun varaajan tietosuojaseloste >>

Opastuksen hinnan lisäksi osallistujilta peritään museon pääsymaksu (6/12 €/hlö, Museokortin haltijalla vapaa pääsy). Alle 7-vuotiaille vapaa pääsy, koululaisryhmille (ala- ja yläkoulu) alennettu hinta 5 € / hlö.

Ruuhkatilanteiden välttämiseksi yli 10 hlön omatoimiryhmien toivotaan ilmoittavan tulostaan etukäteen museon asiakaspalveluun. Huom! Kannattaa myös tutustua etukäteen vierailuohjeisiimme!

Aikuisryhmät

Aikuisryhmille on tarjolla sekä yleisopastus että temaattisia kokonaisuuksia. Opastuksen sisältöä ja kestoa voidaan räätälöidä toiveiden mukaan. Suositusryhmäkoko on max 20 hlö. Isommille ryhmille suosittelemme kahta opasta kuuluvuuden varmistamiseksi ja liikkumisen sujuvoittamiseksi.

YLEISOPASTUS

Yleisopastuksella tutustutaan oppaan johdolla perusnäyttelyyn ja sen ja sen esineiden kautta Suomen sotilas- ja siviili-ilmailun historian keskeisiin vaiheisiin. Tunnin mittainen kierros sopii erityisesti Ilmailumuseossa ensimmäistä kertaa vieraileville.

Kesto: noin 60 min

YLEISOPASTUS ETÄNÄ

Etäopastuksella tutustutaan oppaan johdolla perusnäyttelyn ja sen esineiden kautta Suomen sotilas- ja siviili-ilmailun historian keskeisiin vaiheisiin.  Opastus sisältää ennakkoon kuvatun osuuden museon näyttelyssä sekä interaktiivisen osuuden, jossa oppaalle voi esittää kysymyksiä. Etäopastus ilmailun historiaan toteutetaan Teams-alustalla. Varausvahvistuksen jälkeen varaajalle toimitetaan osallistumislinkki, jonka voi jakaa eteenpäin muille osallistujille. Mobiililaitteilla opastuksen seuraaminen edellyttää Teams-sovelluksen lataamista, tietokoneella voi liittyä myös verkkoselaimen kautta. Etäopastukselle osallistuessa suosittelemme verkon nopeudeksi vähintään 10 Mbit/s tai 4G-yhteyttä. Opastukselle voi osallistua enintään 40 henkilöä ja sen tallentaminen ei ole sallittua.

Kesto: noin 55 min

SODAN TAIVAALLA

Kierroksella tutustutaan suomalaisen sotilasilmailun historiaan. Tutuksi tulevat niin ilmavoimien kehitys, valtion lentokonetehtaan tarina kuin legendaaristen lentäjä-ässien kohtalotkin.

Kesto: noin 60 min

LENTOMATKUSTAMINEN ENNEN JA NYT

Kierroksella tutustutaan suomalaisen lentomatkustamisen menneisyyteen ja hieman sen nykyisyyteenkin. Teemaopastus vie aikamatkalle vuosikymmenten taakse ja kertoo miten harvojen etuoikeudesta tuli arkinen joukkoliikennemuoto.

Kesto: noin 60 min

LENTOTEKNIIKAN HISTORIAA

Kiinnostaako ilma-alusten tekniikka? Teknisellä opastuksella kuullaan esimerkiksi, miten kiinteäsiipisten lentokoneiden rakenne, materiaalit ja voimanlähteet ovat kehittyneet sekä millaisia ilma-aluksia suomalaiset ammattilaiset ja harrastajat ovat vuosikymmenten varrella suunnitelleet ja rakentaneet.

Kesto: noin 60 min

***

Opastukseen voi liittää vierailun museon entisöintitilassa. Vierailu on aina sovittava etukäteen ja sen toteutumista ei voida taata kaikkina aikoina.

Kesto: +30 min (Opastuksen kanssa yhteensä 90 min)

PIKAKIERROS KIIREISILLE

Kokousasiakkaille ja muille kiireisille asiakkaillemme tarjoamme kestoltaan lyhyempiä johdatuksia ilmailuhistorian teemoihin. Teeman voi valita itse esimerkiksi yllä mainituista teemaopastuksista (sotilasilmailu, lentomatkustaminen, lentokonetekniikka) tai sen voi jättää oppaan päätettäväksi. Lyhytkestoinen opastus voidaan järjestää joko näyttelyssä tai vaihtoehtoisesti asiakkaan käyttöönsä varaamassa kokoustilassa, jolloin esimerkiksi kokouskahvit voidaan nauttia johdatuksen aikana.

Kesto: 15-30 min

Kokonaiskesto1 tunti
Maksimiryhmäkoko30 hlö
Hinta60 € + sisäänpääsymaksu
Hinta viikonloppuisin80 € + sisäänpääsymaksu
Yli 30 hlö opastus (=kaksi opasta)120 € + sisäänpääsymaksu
Etäopastus max. 40 hlö115 €

Päiväkodit ja koulut

Kouluille ja päiväkodeille on tarjolla Yleisopastus, Lentoliikenne ja ilmastonmuutos (opastus ja työpaja) sekä Pikku Pilotin lentokoulu.

YLEISOPASTUS                 

Kenelle: varhaiskasvatus, perusopetus, toinen aste

Yleisopastuksella tutustutaan oppaan johdolla perusnäyttelyyn ja sen ja sen esineiden kautta Suomen sotilas- ja siviili-ilmailun historian keskeisiin vaiheisiin.

OPS – Laaja-alainen osaaminen:
Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu (L2)

Kesto: noin 60 min

PIKKU PILOTIN LENTOKOULU

Kenelle: varhaiskasvatus, perusopetus

Pikku Pilotin lentokoulussa tutustutaan yhdessä havainnoiden ja pohtien lentämisen perusteisiin ja siihen, miten erilaiset museon näyttelystä löytyvät ilma-alustyypit pysyvät ilmassa.

Kesto: noin 60 min

HUOM! Tämän hetkinen maksimiryhmäkoko tilausopastuksille on n. 20 henkilöä.

Maksimiryhmäkoko: 30 henkeä.
Yli 30 hengen ryhmiltä opastuksen hinta veloitetaan kaksinkertaisena.

Lasten syntymäpäiväopastus

Ilmailumuseo on oiva paikka lasten syntymäpäivien viettoon!

Kenelle: noin 6-12 -vuotiaat päivänsankarit ystävineen

Lasten syntymäpäiväpaketin kohokohtana on tunnin mittainen erikoisopastus museon perusnäyttelyssä. Pikku Pilotin lentokoulussa tutustutaan ilmailun ja lentämisen perusteisiin. Kierroksen päätteeksi suoritetaan Pikku Pilotin lentolupakirja, jonka jälkeen lapset pääsevät tutustumaan lentokoneen ohjaamoon, joka on normaalisti suljettu yleisöltä.

Hintaan kuuluu sisäänpääsy museoon kymmenelle lapselle ja kahdelle valvovalle aikuiselle. Lisäksi paketti sisältää lahjan syntymäpäiväsankarille sekä pienen matkamuiston kaikille lapsivieraille. Tietenkään syntymäpäiväjuhla ei ole mitään ilman asianmukaisia tarjoiluja – nekin järjestyvät museon Kahvila Yläpilven kautta.

 

Kokonaiskesto60 min / opastus, 120 min tarjoilujen kanssa
Maksimiryhmäkoko15 lasta (yht. 30)
Hinta170 € + 6 € ryhmän ylittävästä (10 + 2) määrästä.

X