Simulaattorit

Lähde lentoon

Hyppää lentokoneen puikkoihin

Valitse kolmesta erilaisesta simulaattorista!

Koronaohjeistus: lähietäisyyttä vaativa Piper Aztec on tauolla ja sen lahjakorteilla on vastaavasti pidennetty aika tai vaihto-oikeus toiseen koneeseen. Messerschmitt ja Diamond lentävät ma-la. Lentoja on normaalia pienempi määrä saatavilla, joten varmista saatavuus hyvissä ajoin asiakaspalvelusta.  Simulaattorit desinfioidaan ennen ja jälkeen jokaista asiakaslentoa, ja edellytämme sekä kouluttajiltamme, että asiakkailtamme tarjoamamme hengityssuojaimen käyttöä lennon aikana. Tulethan lentämään vain tuntiessasi itsesi varmasti terveeksi. Ajan vaihto järjestyy kyllä!

Varaa simulaattori

Simulaattoreihin myydään ennakkovarauksesta elämyspaketteja arkisin klo 10-20 ja lauantaisin klo 12-17. Suosittelemme tekemään varauksen viimeistään viikkoa ennen haluttua lentoaikaa. Simulaattorit sopivat lähes kaikille, mutta suositusikäraja on noin 10 vuodesta ylöspäin ja minimipituus Piper Azteciin 140 cm ja Messerschmittiin ja Diamondiin 150 cm. Kysy lisää asiakaspalvelusta!

3 erilaista simulaattoria

Museolla on kolme lentosimulaattoria: retro-, siviili- ja hävittäjäsimulaattorit. Lennoilla on aina mukana kokenut kouluttaja, joka neuvoo simulaattorin käytössä.

Simulaattoreihin myydään myös lahjakortteja – unohtumaton elämyslahja!

Valitse simulaattori

OH-IMS -retrolentokone

Aidon Piper Aztec -kaksimoottorikoneen runkoon rakennettu OH-IMS -simulaattori tarjoaa todellisia retrolentoelämyksiä.

Diamond-DA42 yleisilmailukone

Nykyaikaisesta kalustosta kiinnostuneet pääsevät tutustumaan 2010 -luvun yleisilmailukoneen lasiohjaamoon lentokoulutusyhtiö Aeropolen Diamond DA42 -simulaattorilla, joka tarjoaa tinkimättömän realistisen lentoelämyksen.

Messerschmitt Bf 109 -hävittäjä

Sotilasilmailusta kiinnostuneet voivat taasen kokea jatkosodan ilmataistelujen vauhdin ja jännityksen Messerschmitt Bf 109 -hävittäjäsimulaattoriin puikoissa.

OH-IMS-simulaattori

Retrokone vailla vertaa

Aidon, kaksimoottorisen mäntämoottorikoneen runkoon rakennettu OH-IMS -simulaattori tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua ilmailun saloihin.

OH-IMS on Suomen ensimmäinen lentäjien koulutukseen suunnattua Lockheed Martin Prepar3D -ammattilaissimulaatio-ohjelmaa käyttävä yleisösimulaattori. Prepar3D tarjoaa huippurealistisen mallinnuksen kaksimoottorikoneella lentämisestä.

Simulaattorin runkona toimii BF-lento oy:n entinen Piper Aztec -koulutuskone, joka vaurioitui pakkolaskussa Virossa 1990-luvun lopulla. Ilmailumuseo sai koneen eturungon vuonna 2006. Museolla runko kunnostettiin ja muokattiin simulaattorikäyttöön pääosin vapaaehtoisvoimin. Simulaattorin visuaalina on kolmella videotykillä heijastettu todellinen, 120 asteen kuvan näkymä.

Hinta 69€/tunti.

Varaa simulaattori tai osta lahjakortti varauslomakkeella tai museon asiakaspalvelusta: 044 754 2930 / simulaattorit@ilmailumuseo.fi

OH-IMS -simulaattoriin myydään tunnin mittaisia elämyspaketteja, joissa lähdetään kouluttajan kanssa virtuaaliselle lennolle Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Paketit sopivat kaikille, aiemmasta kokemuksesta riippumatta.

Aloittelevien lentäjien kanssa keskitytään lentämisen perusteisiin ja hyviin lentokäytäntöihin. Kokeneempien pilottien kanssa voidaan kokeilla haastavampia lentotekniikoita, lentää vaihtelevissa sää- ja tuuliolosuhteissa tai suunnistaa radion avulla pitempiä reittejä.

Hinta 69€/tunti.

Varaa elämyspaketti etukäteen viimeistään viikkoa ennen haluttua lentoaikaa varauslomakkeella tai sähköpostitse (simulaattorit@suomenilmailumuseo.fi) tai puhelimitse (044 754 2930). Ryhmäpalvelupaketit räätälöidään tapauskohtaisesti.

Avoinna: Ma-pe 10-17 (ke 10-20), la 12-17.

Hinta: 69€ / tunti

Diamond-DA42-simulaattori

Koe ammattilentäjien arki yleisilmailukoneella

llmailumuseon elämyspalveluperheen uusin tulokas on lentokoulutusyhtiö Aeropole Oy:n viranomaishyväksytty Diamond DA42 -yleisilmailukoneen koulutussimulaattori. Aeropolen lentokoulutuskäytön ohella simulaattori tarjoaa museokävijöille ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea ammattilentäjien arkea.

Hinta 120€/tunti.

Varaa simulaattori tai osta lahjakortti varauslomakkeella tai museon asiakaspalvelusta: 044 754 2930 / simulaattorit@ilmailumuseo.fi

Diamond 42 -simulaattoriin myydään tunnin opastettuja elämyspaketteja, jotka sisältävät lyhyen perehdytyksen ja lentoaikaa. Elämyspaketin hinta on 120 euroa.

Varaa elämyspaketti etukäteen viimeistään viikkoa ennen haluttua lentoaikaa varauslomakkeella tai sähköpostitse (simulaattorit@suomenilmailumuseo.fi) tai puhelimitse (044 754 2930). Ryhmäpalvelupaketit räätälöidään tapauskohtaisesti. Viranomaishyväksytystä lentokoulutuksesta simulaattorilla kiinnostuneet voivat kääntyä suoraan Aeropole Oy:n puoleen.

Avoinna: Ma-pe 10-17 (ke 10-20), la 12-17.

Hinta: 120€ / tunti (sisältää lyhyen opastuksen)

Katso video

Messerschmitt Bf 109 -simulaattori

Koe ilmataistelu jatkosodan aikaisella hävittäjällä

Messerschmitt-simulaattori tarjoaa asiakkaille aidonoloisen kokemuksen hävittäjällä lentämisestä ja Jatkosodan aikaisesta ilmataistelusta. Asiakkaat viedään kokeneen simulaattorikouluttajan opastuksella Suomen ilmavoimien maineikkaan Messerschmitt Bf109 G2 -hävittäjän puikkoihin, jolla suomalaisässät saavuttivat menestystä jatkosodan loppuvaiheen ilmataisteluissa. Simulaattorin runko on replika saksalaisvalmisteisen hävittäjän rungosta kaikkine hallintalaitteineen. Laadukas kolmen videotykin visuaali projisoi hävittäjän etu- ja sivunäkymät lentäjän ympärille.

Simulaattorin on museolle rakentanut Virtuaalilentäjät ry:n vapaaehtoinen simulaattoritiimi, ja sen hankintaa on tukenut Ilmailumuseoyhdistys ry.

Hinta 99€/tunti.

Varaa simulaattori tai osta lahjakortti varauslomakkeella tai museon asiakaspalvelusta: 044 754 2930 / simulaattorit@ilmailumuseo.fi

Messerschmitt -simulaattoriin myydään puolen tunnin ja tunnin opastettuja elämyspaketteja, lentäjän aiemmasta kokemuksesta riippuen:

Koelento

Kesto: 30 min.
Hinta:
69 €
Kohderyhmä: aloittelevat lentäjät

Ilmailumuseo tarjoaa puolen tunnin mittaisen tiivispaketin Jatkosodan aikaisen hävittäjälentämisen perusteisiin. Koelennolla kokeillaan Messerschmitt -hävittäjän käyttäytymistä, tehdään vähän temppuja ja kokeillaan hieman ammuntaa. Toimii myös yleisenä johdatuksena virtuaalilentämisen maailmaan.

Sotaohjaajakurssi ’44

Kesto: 60 min.
Hinta:
99 €
Kohderyhmä: aloittelevat lentäjät

Ilmailumuseon sotaohjaajakurssilla tutustutetaan asiantuntevan kouluttajan johdolla hävittäjälentämisen ja ilmataistelun perusteisiin Jatkosodan aikaisella Messerschmitt Bf 109 G2 -hävittäjällä. Kurssilla tutustutaan hävittäjän toimintaan, harjoitellaan keskeistä lentotekniikkaa ja kokeillaan vähän hävittäjän aseistuksen tehoa. Sotaohjaajakurssi antaa kuvan sotalentämisen todellisuudesta, ja tarjoaa pohjaa myöhemmille ilmataistelutehtäville. Sotaohjaajakurssi soveltuu kaikille virtuaalilentämisestä kiinnostuneille.

Ilmasotaa itärintamalla

Kesto: 30 / 60 min.
Hinta: 69 / 99 €
Kohderyhmä: simulaattorilentämisen perusteet hallitsevat virtuaalilentäjät

Messerschmitt -hävittäjään tyyppikoulutetut ja virtuaalilentämisen perusteet jo hallitsevat lentäjät siirtyvät Ilmailumuseon lentolaivueeseen torjumaan vihollista lukuisissa historiallisiin lähteisiin pohjautuvissa ilmataistelutehtävissä.  Tehtävien vaikeustaso vaihtelee lentäjän taitojen mukaan. Kouluttaja on mukana tarkkailemassa lentosuorituksia, mutta ohjeistus rajoittuu koneen hallintalaitteiden läpikäymiseen.

Varaa elämyspaketti etukäteen viimeistään viikkoa ennen haluttua lentoaikaa varauslomakkeella tai sähköpostitse (simulaattorit@suomenilmailumuseo.fi) tai puhelimitse (044 754 2930). Ryhmäpalvelupaketit räätälöidään tapauskohtaisesti.

Avoinna: Ma-pe 10-17 (ke 10-20), la 12-17.

Hinta: 69€ / puoli tuntia, 99 € / tunti

Katso video

Varaa simulaattori: 044 754 2930 / simulaattorit @ ilmailumuseo.fi

X