Simulaattorit

Lähde lentoon

Istu lentokoneen ohjaimiin

Valitse neljästä erilaisesta simulaattorista!

Sulkuaikana hankituilla tai erääntyneillä lahjakorteilla on pidennetty käyttöaika, kysy lisää asiakaspalvelusta. Piper Aztec on tauolla ja sen lahjakorteilla on vaihto-oikeus toiseen simulaattoriin. Messerschmitt ja Diamond lentävät ma-la, Airbus A320 ma-pe. Tulethan lentämään vain tuntiessasi itsesi varmasti terveeksi. Ajan vaihto järjestyy kyllä!

Varaa simulaattori

Simulaattoreihin myydään ennakkovarauksesta elämyspaketteja arkisin klo 10-20 ja lauantaisin klo 12-17. Suosittelemme tekemään varauksen viimeistään viikkoa ennen haluttua lentoaikaa.

Simulaattorit sopivat lähes kaikille, suositusikäraja kuitenkin noin 10 vuodesta ylöspäin ja minimipituus Piper Azteciin 140 cm ja Messerschmittiin sekä Diamondiin 150 cm.

Neljä erilaista simulaattoria

Museolla on neljä lentosimulaattoria erilaisiin lentoelämyksiin: moderni siviilikone, matkustajakone, toisen maailmansodan hävittäjä ja nostalginen retrokone. Lennoilla on aina mukana kokenut kouluttaja, joka neuvoo simulaattorin käytössä.

Simulaattorilahjakortti on unohtumaton elämyslahja. Lahjakortteja saa museokaupasta sekä Trafiikki-verkkokaupasta.

Valitse simulaattori

Airbus A320

Istu Kapteenin istuimelle ja lennä itse Airbus A320 -suihkumatkustajakonetta!

Lennonopettajina Airbus-simulaattorissa toimivat liikennelentäjät.

Elämyslentoja Airbus A320 simulaattorissa  lennetään arkisin museon aukioloaikoina 10-20.

Koe huikea elämys tarkasti oikeaa Airbus-ohjaamoa jäljittelevässä simulaattorissa, joka toimii oikean koneen tavoin. Sen 220 asteen kaareva visuaali saa sinut tuntemaan olevasi oikeasti ilmassa. Pääset kokemaan, miten nykyaikaista matkustajalentokonetta lennetään ja näkemään upeita maisemia realistisissa lentokohteissa.

Airbus A320 lentopaketit

Tutustu valmiisiin elämyslentoihin ja valitse omasi! Kaikkien lentojen sisältö on vapaavalintainen, ja alla olevat ohjelmat ovat ehdotuksia.

Voimme myös räätälöidä sinulle sopivan elämyksen. Istu siis kipparin jakkaralle ja lennä mihin haluat!

1. Helsinki-Tallinna, 30 minuuttia, 95 euroa

Tämä peruskurssi tarjoaa lentoonlähdön jännityksen ja laskeutumisen ilon. Kouluttajamme avustuksella tutustut myös Airbus-ohjaamon olennaisimpiin toimintoihin. 30 minuutin elämys simulaattorissa sisältää:

  • Hallintalaitteisiin tutustumisen
  • Lennon, jonka aikana suoritamme lentoonlähdön Helsingistä ja laskeutumisen Tallinnaan.

Voit valita itse haluamasi sääolosuhteet.

Simulaattorissa on kouluttajan ja lentäjän tuolien lisäksi neljä istuinta, joten mukaan mahtuu enemmänkin osallistujia hinnan pysyessä samana.

2. Lentäjäkurssi, 60 minuuttia, 145 euroa

Tämä kokemus tarjoaa mahdollisuuden tutustua lentoonlähdön jännitykseen, matkalentoon ja laskeutumisen iloon. Kouluttajamme avustuksella tutustut myös Airbus-ohjaamon olennaisimpiin toimintoihin. 60 minuutin elämys simulaattorissa sisältää:

  • Hallintalaitteisiin tutustumisen
  • Lennon, jonka aikana suoritamme lentoonlähdön Palma de Mallorcalta ja laskeutumisen Ibizalle. Tämän jälkeen suoritamme vielä 1-2 laskeutumista valitsemallesi kentälle.

Voit valita itse haluamasi sääolosuhteet.

Simulaattorissa on kouluttajan ja lentäjän tuolien lisäksi neljä istuinta, joten mukaan mahtuu enemmänkin osallistujia hinnan pysyessä samana.

3. Lentokapteenin työpäivä, 120 minuuttia, 199 €

Tämä kokemus tarjoaa kattavan elämyksen siitä, miten lentäjä valmistautuu työpäiväänsä ja mitä ohjaamon puolella tapahtuu. Jos haluat aidosti tietää, miten matkustajalentokonetta käsitellään, tämä on valintasi. Kahden tunnin elämys simulaattorissa sisältää:

  • Briefingin, jossa käyt läpi valmistelut, sääolosuhteet, lentosuunnitelman, hallintalaitteisiin tutustumisen sekä lentokoneen tietokoneen ohjelmoinnin.
  • Lennon, jonka aikana suoritat Helsingissä lentokoneen käynnistyksen, pushbackin lähtöportilta, rullauksen kiitotielle, lentoonlähdön, nousun matkalentokorkeuteen, lähestymisen sekä laskun Tukholman Arlandaan. Tämän jälkeen suoritat vielä 1-3 laskeutumista valitsemallesi kentälle.

Voit valita itse haluamasi sääolosuhteet.

Simulaattorissa on kouluttajan ja lentäjän tuolien lisäksi neljä istuinta, joten mukaan mahtuu enemmänkin osallistujia hinnan pysyessä samana.

4. Omavalintainen lento, 120 minuuttia, 205 euroa

Lennä mihin ja miten vain haluat, kouluttaja auttaa haastavimmissakin toiveissa.

Simulaattorissa on kouluttajan ja lentäjän tuolien lisäksi neljä istuinta, joten mukaan mahtuu enemmänkin osallistujia hinnan pysyessä samana.

Varaa elämyspaketti etukäteen viimeistään viikkoa ennen haluttua lentoaikaa varauslomakkeella tai sähköpostitse (simulaattorit@suomenilmailumuseo.fi) tai puhelimitse (044 754 2930). Ryhmäpalvelupaketit räätälöidään tapauskohtaisesti.

HUOM! Airbusin peruutusehto on 3 vuorokautta. Tätä myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitamme varatun lentoajan hinnan.

Avoinna: Ma-Pe 10-20

Hinta: Katso elämyspaketit

Osta: Trafiikki-verkkokaupasta

Piper Aztec ON TAUOLLA

Retrokone vailla vertaa

Aidon kaksimoottorisen mäntämoottorikoneen runkoon rakennettu simulaattori tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua ilmailun saloihin.

OH-IMS on Suomen ensimmäinen lentäjien koulutukseen suunnattua Lockheed Martin Prepar3D -ammattilaissimulaatio-ohjelmaa käyttävä yleisösimulaattori. Prepar3D tarjoaa realistisen mallinnuksen kaksimoottorikoneella lentämisestä.

Simulaattorin runkona toimii BF-lento OY:n entinen Piper Aztec -koulutuskone, joka vaurioitui pakkolaskussa Virossa 1990-luvun lopulla. Ilmailumuseo sai koneen eturungon vuonna 2006. Runko kunnostettiin ja muokattiin simulaattorikäyttöön pääosin vapaaehtoisvoimin. Simulaattorin visuaalina on kolmella videotykillä heijastettu 120 asteen näkymä.

OH-IMS -simulaattoriin myydään tunnin mittaisia elämyspaketteja, joissa lähdetään kouluttajan kanssa virtuaaliselle lennolle Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Paketit sopivat kaikille, aiemmasta kokemuksesta riippumatta.

Aloittelevien lentäjien kanssa keskitytään lentämisen perusteisiin ja hyviin lentokäytäntöihin. Kokeneempien pilottien kanssa voidaan kokeilla haastavampia lentotekniikoita, lentää vaihtelevissa sää- ja tuuliolosuhteissa tai suunnistaa radion avulla pitempiä reittejä.

Hinta 79€/tunti.

Varaa elämyspaketti etukäteen viimeistään viikkoa ennen haluttua lentoaikaa varauslomakkeella tai sähköpostitse (simulaattorit@suomenilmailumuseo.fi) tai puhelimitse (044 754 2930). Ryhmäpalvelupaketit räätälöidään tapauskohtaisesti.

HUOM! Piper Aztecin peruutusehto on 24 h. Tätä myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitamme varatun lentoajan hinnan.

Avoinna: Ma-Pe 10-20, La 10-17.

Hinta: 79€ / tunti

Osta: Trafiikki-verkkokaupasta

HUOM: Piper Aztec on tauolla ja sen lahjakorteilla on vaihto-oikeus toiseen simulaattoriin.

Diamond DA42

Koe lasiohjaamon mahdollisuudet yleisilmailukoneella

llmailumuseolla voit lentää myös lentokoulutusyhtiö Aeropole Oy:n viranomaishyväksytyllä kaksimoottorisen Diamond DA42 -lentokoneen koulutussimulaattorilla. Aeropolen lentokoulutuskäytön ohella simulaattori tarjoaa museokävijöille ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea modernin lasiohjaamon mahdollisuuksia yleisilmailussa.
Diamond 42 -simulaattoriin myydään tunnin opastettuja elämyspaketteja, jotka sisältävät lyhyen perehdytyksen ja lentoaikaa. Elämyspaketin hinta on 130 euroa.
Varaa elämyspaketti etukäteen viimeistään viikkoa ennen haluttua lentoaikaa varauslomakkeella tai sähköpostitse (simulaattorit@suomenilmailumuseo.fi) tai puhelimitse (044 754 2930). Ryhmäpalvelupaketit räätälöidään tapauskohtaisesti. Viranomaishyväksytystä lentokoulutuksesta simulaattorilla kiinnostuneet voivat kääntyä suoraan Aeropole Oy:n puoleen.

HUOM! Diamond DA42:n peruutusehto on 24 h. Tätä myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitamme varatun lentoajan hinnan.

Avoinna: Ma-Pe 10-20, La 10-17.

Hinta: 130€ / tunti

Osta: Trafiikki-verkkokaupasta

Katso video

Messerschmitt Bf 109

Koe ilmataistelu jatkosodan aikaisella hävittäjällä

Messerschmitt-simulaattori tarjoaa asiakkaille aidonoloisen kokemuksen hävittäjällä lentämisestä ja jatkosodan aikaisesta ilmataistelusta. Asiakkaat viedään kokeneen simulaattorikouluttajan opastuksella Suomen Ilmavoimien maineikkaan Messerschmitt Bf109 G2 -hävittäjän ohjaimiin. Näillä koneilla suomalaisässät saavuttivat menestystä jatkosodan loppuvaiheen ilmataisteluissa. Simulaattorin runko on replika saksalaisvalmisteisen hävittäjän rungosta kaikkine hallintalaitteineen. Laadukas kolmen videotykin visuaali projisoi hävittäjän etu- ja sivunäkymät lentäjän ympärille.

Simulaattorin on museolle rakentanut Virtuaalilentäjät ry:n vapaaehtoinen simulaattoritiimi, ja sen hankintaa on tukenut Ilmailumuseoyhdistys ry.

Messerschmitt-simulaattoriin myydään puolen tunnin sekä tunnin pituisia opastettuja elämyspaketteja, lentäjän aiemmasta kokemuksesta riippuen:

Koelento

Kesto: 30 min.
Hinta: 7
9 €
Kohderyhmä: aloittelevat lentäjät

Ilmailumuseo tarjoaa puolen tunnin mittaisen tiiviin paketin jatkosodan aikaisen hävittäjälentämisen perusteisiin. Koelennolla kokeillaan Messerschmitt-hävittäjän käyttäytymistä, tehdään joitakin temppuja ja kokeillaan ammuntaa. Lento toimii myös yleisenä johdatuksena virtuaalilentämisen maailmaan.

Sotaohjaajakurssi ’44

Kesto: 60 min.
Hinta:
109 €
Kohderyhmä: aloittelevat lentäjät

Ilmailumuseon sotaohjaajakurssilla tutustutaan asiantuntevan kouluttajan johdolla hävittäjälentämisen ja ilmataistelun perusteisiin Jatkosodan aikaisella Messerschmitt Bf 109 G2 -hävittäjällä. Kurssilla tutustutaan hävittäjän toimintaan, harjoitellaan keskeistä lentotekniikkaa ja kokeillaan hävittäjän aseistuksen tehoa. Sotaohjaajakurssi antaa kuvan sotalentämisen todellisuudesta ja tarjoaa pohjaa myöhemmille ilmataistelutehtäville. Sotaohjaajakurssi soveltuu kaikille virtuaalilentämisestä kiinnostuneille.

Ilmasotaa itärintamalla

Kesto: 30 / 60 min.
Hinta: 79 / 109 €
Kohderyhmä: simulaattorilentämisen perusteet hallitsevat virtuaalilentäjät

Messerschmitt-hävittäjään tyyppikoulutetut ja virtuaalilentämisen perusteet jo hallitsevat lentäjät siirtyvät Ilmailumuseon lentolaivueeseen torjumaan vihollista lukuisissa historiallisiin lähteisiin pohjautuvissa ilmataistelutehtävissä. Tehtävien vaikeustaso vaihtelee lentäjän taitojen mukaan. Kouluttaja on mukana tarkkailemassa lentosuorituksia, mutta ohjeistus rajoittuu koneen hallintalaitteiden läpikäymiseen.

Varaa elämyspaketti etukäteen viimeistään viikkoa ennen haluttua lentoaikaa varauslomakkeella tai sähköpostitse (simulaattorit@suomenilmailumuseo.fi) tai puhelimitse (044 754 2930). Ryhmäpalvelupaketit räätälöidään tapauskohtaisesti.

HUOM! Messerschmittin peruutusehto on 24 h. Tätä myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitamme varatun lentoajan hinnan.

Avoinna: Ma-Pe 10-20, La 10-17.

Hinta: 79€ / puoli tuntia, 109 € / tunti

Osta: Trafiikki-verkkokaupasta

Katso video

Varaa simulaattori: 044 754 2930 / simulaattorit @ ilmailumuseo.fi

0 Comments

X