Vierailuohjeet

Koulut ja päiväkodit

Yleisiä ohjeita

Ennen museovierailua - hyvä tietää

 • Muista tulla ajoissa paikalle. Etenkin luokkaretkisesongin aikaan on tärkeää pitää kiinni sovitusta aikataulusta, sillä oppaalla voi olla useita peräkkäisiä opastuksia. Mikäli myöhästyt, on siitä hyvä ilmoittaa museon asiakaspalveluun (09) 8700 870.
 • Varaa museokäyntiin riittävästi aikaa. Museossa on paljon nähtävää, kaikkea ei ehditä opastuskierroksilla tai muun ohjelman puitteissa käydä läpi. Kierroksen jälkeen museoon voi tutustua itsenäisesti.
 • Perusnäyttely sijaitsee kahdessa suuressa näyttelyhallissa, jotka eivät ole kylmään vuodenaikaan lämmitettyjä. Tämä on hyvä huomioida museovierailun pukeutumista suunnitellessa. Vaihtuvien erikoisnäyttelyiden tila sekä varsinaiseen ryhmätoimintaan tarkoitettu tila sijaitsevat lämmitetyssä välihallissa.
 • Museossa vierailijoita palvelee Kahvila-Ravintola Mandeli, mutta koululaisryhmät voivat syödä myös omia eväitä museon tiloissa, jos tilat ovat vapaana kyseisenä päivänä. Kysythän museon henkilökunnalta eväiden syömisestä etukäteen.
 • Museossa on myös oma museokauppa.
 • Museon aulassa on naulakoita sekä lukittavia kaappeja päällysvaatteita ja reppuja varten.

Muista museovierailun aikana

 • Museo on paikka, jossa saa ja voi viihtyä. Siellä voi myös tehdä monenlaisia asioita, mutta museoissa on myös tiettyjä asioita, joita nimenomaan ei saa tehdä. Syyt liittyvät sekä esineiden että rakennusten turvallisuuteen, mutta myös asiakkaiden viihtyvyyteen. Huomioithan seuraavat perusasiat, niin museovierailu sujuu mainiosti:
 • Ethän koske museoesineisiin. Poikkeuksena tietenkin perusnäyttelyssämme sijaitseva Convair Metropolitan matkustajakone, jonka sisätiloihin jokainen museokävijä pääsee tutustumaan.
 • Huomioithan myös muut asiakkaat käytökselläsi. Rauhallinen ja asianmukainen käyttäytyminen takaavat sen, että museovierailu on kaikille kävijöillemme onnistunut.
 • Opasta kannattaa hyödyntää. Kuunteleminen kannattaa, mutta kysyminen ja ihmettely ovat myös oivia tapoja saada lisätietoa, jos jokin asia askarruttaa.
 • Muistathan, että päiväkoti- ja koululaisryhmät ovat aina opettajan tai muun ryhmänvetäjän vastuulla koko museokäynnin ajan.

Varaukset ja peruutukset

Kaikki ryhmäpalvelut on varattava ennakkoon, vähintään viikkoa ennen museovierailua. Varaukset tehdään museon aukioloaikoina arkisin (ma-pe 10-17) puhelimitse numerosta (09) 8700 870 tai sähköpostilla osoitteesta info (at) ilmailumuseo.fi.

Esteen sattuessa peruutukset on tehtävä vähintään kaksi päivää suunniteltua vierailua aikaisemmin. Mikäli opastus peruutetaan myöhemmin, veloitetaan puolet ohjelman hinnasta. Peruuttamattomat varaukset veloitamme täysimääräisinä. Ilmoitathan myös mahdollisista yli 15 minuuttia kestävistä myöhästymisistä.

Maksut

Alle 7-vuotiaat pääsevät museoon maksutta. Koululaisryhmät (ala- ja yläkoulu) 5 € / henkilö. Opettajan, muun kouluhenkilökunnan ja ryhmän kuljettajan sisäänpääsy on maksuton, muut valvovat aikuiset pääsevät 5 € oppilashinnalla. Ryhmäpalveluista veloitamme erikseen. Tunnin perusopastuksen hinta on 60 €.

Vierailun voi maksaa käteisellä, pankkikortilla, luottokortilla (VISA JA MASTERCARD) tai laskulla. Laskulla maksettaessa on laskutusosoite ilmoitettava ennakkoon varauksen yhteydessä. Laskutuslisä 5 €.

Tutustu ilmailuhistoriaan ennen vierailua

Helsingin ilmailupaikat kartalla

Missä ovat pääkaupungin historialliset ja nykyiset ilmailupaikat? Tutki karttaa, klikkaa kohde auki, etsi lisää tietoa (esim. ilmailumuseo.finna.fi) ja järjestä ulkoiluretki mielenkiintoisiin, osin kadonneisiin kohteisiin!

Siirry karttaan (Google Maps)

Lentomatkustamisen ja liikenneilmailun historiaa Finnassa

Suomen Ilmailumuseon valokuvia ja muuta kokoelma-aineistoa löytyy nyt myös verkosta. Materiaalia on vapaasti saatavilla ei-kaupalliseen käyttöön, esimerkiksi opetussisältöihin.

Tutustu materiaaleihin Finna-näkymässämme. Voit esimerkiksi vertailla matkustajalentokoneiden matkustamoiden kehitystä viimeisen sadan vuoden aikana ja vierailla tämän jälkeen museon kokoelmissa olevassa 1950-luvun Convairissa!

X