Hinnasto

Pääsymaksut, tilavuokrat ja palveluhinnastot

Palvelut ja opastukset

Museon pääsymaksut 2024

Aikuiset12 €
Kouluikäiset (7-17 v) ja muut ale-ryhmät6 €
Lapset (alle 7 v), Museokortin haltijat,
museon erityisryhmät*
0 €
Junnulippu (7-17 v), voimassa 1 vuosi20 €
Kimppalippu (sis. 2 aikuista ja 3 lasta 7-17 v)30 €

Suomen Ilmailumuseo tarjoaa alennuksen 12 € > 6 € pääsylipusta seuraaville: kouluikäiset (7-17 v), opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varus/siviilipalvelusmiehet, kriisinhallintaveteraanit, IMY ry:n jäsenet ja Eurooppalaisen nuorisokortin haltijat.

Alennus 12 € > 8 € Suomen Ilmailuliiton ja OAJ:n jäsenille sekä Finnairin ja Finavian ID-kortin haltijoille. Lisäksi alennus muiden lentoyhtiöiden ID-kortin haltijoille 12 € > 10 €.

Suomen Historian Opiskelijain Liiton jäsenille alennus opiskelijalipusta 6 > 5 €. Monikkoperheiden kortilla alennus perhelipusta (2+3) 30 € > 25 € ja lasten lipusta 6 > 5 €.

Helsinki Cardilla lipun hinta on 6 € aikuisilta ja 3 € 7-17 -vuotiailta.

*Pilvenveikot vieraineen, sotaveteraanit, lotat, Ilmailumuseoyhdistys ry:n (IMY) kunniajäsenet vieraineen, muiden museoiden henkilökunta sekä Opasliiton ja ICOMin kortin haltijat, Vammaiskortin haltijan avustajat tai tukihenkilöt, Kulttuuriluotsit ja Vantaan Menokaverit, Kaverikortin haltijat, Kaikukortin haltijat, lehdistökortin haltijat, terapia- ja kuntoutusryhmät avustajineen ja ohjaajineen, Suomen Ilmailumuseon rekisteröidyt vapaaehtoiset sekä museon palveluja ostavat asiakkaat (esim. simulaattori, kokous). Ryhmiä pyydetään ilmoittautumaan etukäteen asiakaspalveluun. Oikeus alennukseen osoitetaan ao. kortilla tai palvelusopimuksella.

Opastusten hinnat 2024

Lisätietoja asiakaspalvelu@ilmailumuseo.fi, puh. (0)9 8700 870. Opastusvarauksia otetaan puhelimitse vastaan ma-pe klo 10-12 ja 13-15.

Yleiset ohjeet:

Tilausopastusten varaukset on tehtävä etukäteen, mielellään kahta viikkoa aikaisemmin. Pääsyliput eivät sisälly opastuksen hintaan (poikkeuksena lasten syntymäpäiväpaketti).

Koulu- ja varhaiskasvatusryhmille ryhmäkokosuositus on oma ryhmä + aikuiset.

Yksitysopastuksille ryhmäkokosuositus on max 20 hlö. Yli 20 hlö ryhmille suosittelemme kahta opasta kuulumisen varmistamiseksi ja liikkumisen sujuvoittamiseksi.

Etäopastuksilla ryhmäkokosuositus on 10-40 hlö.

Tarjoilut kaikkiin tilaisuuksiin järjestyvät Kahvila Yläpilven kautta.

Yleis-, teema- tai lastenopastus arkisin (60 min)70 €
Yleis-, teema- tai lastenopastus viikonloppuisin90 €
Opastus ja entisöintitilakierros (90 min)120 €
Pikaopastus (15-30 min)35-55 €
Matkustamisen syyt ja seuraukset -työpaja (90 min)90 €
Etäopastus (yleisopastus)115 €
Kolmosten siivillä -etäopastus (ks Digimuseo)75 €
Lasten syntymäpäiväpaketti170 €

Ryhmähinnat 2024

Aikuiset7 € / hlö
Koululaisryhmät5 € /hlö

Ryhmän minimikoko on kouluille 10 henkilöä. Ryhmäalennus on voimassa myös Partiolokki-merkkiä suorittaville partiolaisille, jolloin ryhmällä ei ole minimikokoa.

Elämyspalvelut ja kokoustilojen vuokrat

Simulaattorien hinnat 2024

Simulaattorivarauksia otetaan puhelimitse vastaan ma-pe klo 10-12 ja 13-15. Voit tiedustella aikoja myös sähköpostitse osoitteesta asiakaspalvelu@ilmailumuseo.fi.

Simulaattorilennoissa on saatavilla Elämyspaketteja museolla sijaitseviin simulaattoreihin (Airbus A320, Messerschmitt Bf 109 ja Diamond DA42) sekä Finnair Flight Academyn tiloissa sijaitseviin Full Flight -simulaattoreihin.

Tutustu Elämyspaketteihin ja lentoaikoihin Simulaattorit -sivulla. Hinnat sisältävät sisäänpääsyn museoon kahdelle.

Tutustu Full Flight -lentoihin Full Flight -sivulla.

Kuumailmapallolentojen hinnat 2024

Hinnat voimassa toistaiseksi. Tutustu ilmaa kevyempään ilmailuun Kuumailmapallo -sivulla.

Kahvila Yläpilvi

Tiedustele kokous- ja juhlatarjoiluja tilatiedustelun yhteydessä.

Kokoustila / Aero-auditorio 2024

Kokoustilavarauksia otetaan puhelimitse vastaan ma-pe klo 10-12 ja 13-15. Voit tiedustella aikoja myös sähköpostitse osoitteesta asiakaspalvelu@ilmailumuseo.fi.

Arkisin aukioloaikoina100 €/h (sis. alv. 24 %)
Viikonloppuisin ja aukioloaikojen ulkopuolella150 €/h (sis. alv. 24%)

Kokoustilojen minimiveloitus on 3 tuntia. Laskutuslisä on 8 €. Kokousasiakkailla on vapaa pääsy museon näyttelyyn kokouksen yhteydessä. Museon avoinnapidosta normaalien aukioloaikojen ulkopuolella veloitetaan muiden palvelumaksujen lisäksi 85 € (sis. alv 24 %) / alkava tunti. Poikkeavista aukioloista on aina sovittava etukäteen.

Kokoustila / Avia-kabinetti 2024

Arkisin aukioloaikoina75 €/h (sis. alv 24 %)
Viikonloppuisin ja aukioloaikojen ulkopuolella85 €/h (sis.alv 24 %)

Kokoustilojen minimiveloitus on 3 tuntia. Laskutuslisä on 8 €. Kokousasiakkailla on vapaa pääsy museon näyttelyyn kokouksen yhteydessä. Museon avoinnapidosta normaalien aukioloaikojen ulkopuolella veloitetaan muiden palvelumaksujen lisäksi 85 € (sis. alv 24 %) / alkava tunti. Poikkeavista aukioloista on aina sovittava etukäteen.

Kokoelmapalvelut

Arkisto-, valokuva-, kirjasto- ja esinekokoelmiin liittyviin kysymyksiin ja suppeisiin tietopyyntöihin liittyvä palvelu on lähtökohtaisesti ilmaista. Tietopyynnön tai kokoelmiimme liittyvän kysymyksen aluksi selvitämme yhdessä asiakkaan kanssa löytyykö Suomen Ilmailumuseon kokoelmista etsittyä aineistoa. Arkisto-, kirjasto-, ja esinekokoelmien tutkiminen asiakkaan toimesta museon tiloissa on tietyin rajoituksin mahdollista ja siitä sovitaan tapauskohtaisesti kokoelmahenkilökunnan kanssa.

Laajempiin tietopyyntöihin vastaaminen, aineistojen digitaalinen kopioiminen tai valokuvaaminen henkilökunnan toimesta, sekä muistiorganisaatioille sallittujen esinelainojen palvelumaksu on alkaen 85 €/h (sis. alv 24 %). Hintaan lisätään tarvittaessa kopiointi-, skannaus,- ja tallennuskulut, sekä mahdolliset valokuvien julkaisuluvat. Tiedustelut: intendentti Matias Laitinen, matias.laitinen (at) ilmailumuseo.fi tai p. 040 5757783.

Finna-palvelussa olevat Suomen Ilmailumuseon kokoelmaan kuuluvat kuvat soveltuvat verkkokäyttöön ja ovat pääsääntöisesti vapaasti ladattavissa, käytettävissä ja muunneltavissa ilman veloitusta CC BY 4.0 -lisenssin mukaisesti. Kuvan käytön yhteydessä on mainittava tiedossa olevat kuvaaja/kuvaamo, kokoelma ja Suomen Ilmailumuseo.

Valokuvapalvelun käyttömaksut

Yksityiskäyttöei maksua
Opinnäytteet , yliopistojen tieteelliset julkaisut10 € / kpl
Museo- ja opetustoiminta10 € / kpl
Yleishyödyllisten yhdistysten, esim. ilmailukerhojen julkaisut20 € / kpl
Aikakaus- ja päivälehdet, kirjat45 € / kpl
Postikortti, juliste100 € / kpl
Erityisen näkyvät julkaisut: internet, tv, elokuvat, mainoshinnoittelu tapauskoht.

Museon kokoelmissa olevien kuvien digitaalisten jäljenteiden käytöstä peritään kuvan tilaajalta 1) soveltuva käyttömaksu 2) digitointimaksu (10 € / A4-kuva). Käyttömaksun suuruus riippuu käyttötarkoituksesta. Hinnat koskevat kuvan kertakäyttöoikeuksia yhdellä julkaisukanavalla. Mahdollisesta kuvankäsittelystä veloitetaan tuntiperusteisesti.

Hintoihin lisätään laskutuslisä 8 €.

Tieto-, kirjasto- ja arkistopalveluiden hinnat

Kokoelmapalvelut, jotka vaativat laajaa tiedonhakua, ovat maksullisia.

Tietopalvelu, laajat materiaalihaut85 € / h
A4 mustavalkokopio0,20 € / kpl
A3 mustavalkokopio0,50 € / kpl
A4 värillinen kopio1 € / kpl
A3 värillinen kopio2 € / kpl

Hintoihin lisätään laskutuslisä 8 €.

Muut palvelut & maksuvälineet

Muuta

Kaupalliset kuvaukset museon tiloissa alk. 85 € / tunti (sis. alv 24 %). Tiedustelut: myynti- ja markkinointipäällikkö Henri Äijälä, 044 754 7754.

Palvelun varaajan tietosuojaseloste >>

Maksuvälineet

Käteisen lisäksi museolla käyvät seuraavat maksuvälineet:

  • Suomalaiset pankkikortit
  • Visa
  • Mastercard
  • Visa Electron
  • Maestro
  • ePassi, SmartumPay, Smartum mobiilimaksu, Smartum-kulttuuriseteli, Edenred-kortti ja MyEdenred mobiilimaksu, Tyky-seteli+, ja TicketMindBody käyvät henkilökohtaisten pääsylipun, Museokortin ja elämyspalvelujen, kuten simulaattorilentojen ja opastusten ostoon.

Meillä käy Museokortti ja myymme Museokorttia.
Museokortti on 300 museon yhteislippu. Lisätietoja: www.museot.fi/museokortti/
Jaa museokokemuksesi näillä tunnuksilla: #museokortti  #museot #museokierros @museokortti

0 Comments

X