Uusi Ilmailumuseo

Muutosta ilmassa! Joko viimein on Uuden Ilmailumuseon aika?

Ilmailu koskettaa jokaista meistä jollain tavalla. Ilmailun satavuotinen historia on meidän kaikkien historiaa. Tehdään yhdessä Uusi Ilmailumuseo, joka kertoo ilmailumme tarinan kokonaisuudessaan. Juuri Sinä voit olla mukana tekemässä Uutta Ilmailumuseota.

Kohti Uutta Ilmailumuseota

Suomen Ilmailumuseo on perustettu vapaaehtoisvoimin ja tänä päivänä se on ilmailun valtakunnallinen vastuumuseo. Toiminta alkoi Helsinki-Vantaan lentoasemalla käytävänäyttelynä 1972. Ensimmäinen oma näyttelyhalli avattiin Vantaalla 24.9.1981 osoitteessa Tietotie 3. Vuosien aikana museon toiminta on laajentunut ja hallien määrä kasvanut. Tietotie on saanut uuden ilmailuhistoriallisen nimen Karhumäentie, ja Aviapoliksen alue kasvaa vauhdilla. Museorakennukset sijaitsevat vuokratontilla, jonka sopimus päättyy viimeistään vuonna 2028.

Museo on väistämättä muuton edessä, eikä pelkästään vuokra-ajan päättymisen vuoksi. Tämän päivän museot ovat monipuolisten palvelujen tarjoajia, ja toiminnalle tarvitaan ajanmukaiset tilat. Vantaan kaupunki perusti syksyllä 2019 työryhmän, jonka tavoitteena on kartoittaa Uudelle Ilmailumuseolle sopiva sijainti ja tilaratkaisu. Hanke on linjattu kaupunginhallituksessa kesäkuussa 2021. Yksityisenä, säätiöpohjaisena museona tarvitsemme tukea niin valtiolta, kotikaupungiltamme kuin myös ilmailualan yrityksiltä, yhteisöiltä sekä kaikilta teiltä yleisöihimme kuuluvilta.

 

Alt Text
Alt Text

Miksi Uusi Ilmailumuseo?

Uudelta Ilmailumuseolta on odotettavissa ajanmukaiset näyttelytilat, joissa ilmailun ja ilmailun historian esitteleminen monipuolisesti mahdollistuu. Nykyisiin tiloihin ei voi tuoda esimerkiksi tekstiilejä tai tai muita esineitä, jotka edellyttävät museo-olosuhteita.
Ilmailu on täynnä tunnetta ja tarinoita, joista haluamme kertoa vaihtuvien näyttelyiden ja elämysten keinoin.

 

 

Uusi Ilmailumuseo

Uusi Ilmailumuseo on Suomen Ilmailumuseon pitkäaikainen hanke. Uskomme, että sitkeys ja kova työ vielä palkitaan!

Ensimmäisessä vaiheessa vuosina 2012 ja 2013 kartoitettiin mahdollisuuksia peruskorjata ja laajentaa museon nykyisiä tiloja. Toisessa vaiheessa Aviapoliksen asemanseudun suunnittelun myötä suunniteltiin vaihtoehtoista sijaintia uudelle museorakennukselle viereiselle tontille. Hanke ei kuitenkaan edennyt. Kolmannessa vaiheessa syksyllä 2017 luonnosteltiin museon sijoitusta Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyyteen ns Cargo-kiinteistöön. Tämäkin hanke keskeytyi. Tällä hetkellä käynnissä on neljäs vaihe (alk. 2019), jossa Vantaan kaupungin ja Ilmailumuseon työryhmässä suunnitellaan sijoittumista tutulle viereiselle tontille.

Lisätietoja hankkeesta: museonjohtaja Pia Illikainen, p. 044 239 5030.

Alt Text

AJANKOHTAISTA

YHTEISTYÖKUMPPANIKSI

Kiinnostaako sinua yhteistyökumppanuus?

Ota yhteyttä

X